Μήνυση για το αλσύλλιο

dasos_kalamaria

Μετά τις καταγγελίες ήρθε και η μήνυση κατ΄αγνώστων για τη ρύπανση αλσυλλίου στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, κατέφυγε τη Δευτέρα (12/10) όπως είχε προειδοποιήσει, στον εισαγγελέα για την υποβάθμιση περιβάλλοντος στη δασική έκταση του συνοικισμού Δέρκων. 

Με αυτήν, ο κ. Λαμτζίδης καταγγέλλει «τη συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις του άρθρου 7 του νόμου 4042/2012 (Κεφάλαιο Γ’ τροποποίηση του Ν. 1650/1986 (Α 160) “Για την προστασία του περιβάλλοντος–τροποποίηση ποινικών διατάξεων” μέσα στη δασική έκταση που βρίσκεται στην Καλαμαριά, στην περιοχή μεταξύ που περικλείεται μεταξύ των οδών Πόντου, Ροδοπόλεως και Μέτρων (συνοικισμός Δέρκων) και σε ιδιωτικούς χώρους στα όρια αυτής».

Υποστηρίζει ότι η υποβάθμιση αυτή συντελείται με την απόθεση ρυπαρών αντικειμένων και στέρεων αποβλήτων (ειδικά μεταλλικών αντικειμένων) σε μεγάλη έκταση, εντός μισοερειπωμένων κατοικιών και των γύρω από αυτά εγκαταλειμμένων χώρων, καθώς και τη λειτουργία αυτοσχέδιου αγωγού απορροής ακάθαρτων οικιακών λυμάτων μέσα στην καρδιά της δασικής έκτασης.

Στην αναφορά του επισύναψε 38 συνολικά φωτογραφίες της περιοχής που λήφθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 11 Οκτωβρίου 2015, με βάση τις οποίες αποδεικνύεται η έκταση και το μέγεθος της προσβολής του περιβάλλοντος.

Παράλληλα δήλωσε παραστάτης πολιτικής αγωγής, προς υποστήριξη της κατηγορίας και με αίτημα ιδίως, την αποκατάσταση των πραγ­μάτων, στο μέτρο που είναι δυνατή.

«Από τις σχετικές διατάξεις προκύπτει με σαφήνεια ότι παράσταση πολιτικής αγωγής μπορεί να δηλώσει και ο δήμος Καλαμαριάς, αν ο δήμαρχος επιθυμεί πραγματικά τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βλάβης», τονίζει με νόημα ο κ. Λαμτζίδης.

Συντάκτης: Νίκος Φωτόπουλος
Efsyn.gr |  Εφημερίδα των Συντακτών


ΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: