Μετά από 20 χρόνια απαγόρευσης επιτρέπεται πάλι το κυνήγι της αρκούδας

3.778 κυνηγοί πήραν άδεια να κυνηγήσουν μαύρες αρκούδες που κατοικούν στα δάση της Φλόριντα. Την πρώτη μέρα οι κυνηγοί εξολόθρευσαν 207 ζώα και το κυνήγι συνεχίζεται μια και οι άδειες έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Ωστόσο το ετήσιο αυτό κυνήγι, που επετράπη ξανά μετά από 20 χρόνια απαγόρευσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και κατοίκους.  

Το πρόβλημα είναι εκτός από ηθικό και μαθηματικό. Οι χιλιάδες άδειες δόθηκαν για να σκοτωθούν μόλις 320 ζώα και από την πρώτη κιόλας μέρα τα νεκρά ζώα ήταν τα 2/3 του ορίου. Οι φιλόζωοι εξηγούν πως θα είναι αδύνατον να γίνει έλεγχος του τι θα ακολουθήσει και εκφράζουν φόβους πως τελικά θα σκοτωθούν πολύ περισσότερα ζώα από το επιτρεπόμενο καθώς χιλιάδες αμερικανοί θα οργώνουν με τα τζιπ τους την περιοχή και θα πυροβολούν αρκούδες. Το δεύτερο αγκάθι αυτής της απόφασης που εξοργίζει, είναι πως σύμφωνα με τις οργανώσεις, ο περιορισμός του πληθυσμού των ζώων έχει εκτιμηθεί με στοιχεία που είναι αδύνατον να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όπως καταγγέλουν, οι εκθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν είναι 13 και 15 ετών και τα στοιχεία είναι λάθος.  Οι οργανώσεις κάνουν λόγο για ένα ανεπίτρεπτο λουτρό αίματος που γίνεται χωρίς να υπάρχει επιστημονικός λόγος, αλλά απλά και μόνο για να λιγοστέψουν οι αρκούδες που έχουν αρχίσει να κάνουν όλο και πιο συχνές επισκέψεις στα προάστια και ευθύνονται για τέσσερις τραυματισμούς πολιτών.

Στο κυνήγι συμμετείχαν, όπως μεταδίδει το BBC, πολλοί άντρες επαγγελματίες κυνηγοί, αλλά και γυναίκες και παιδιά 16 ετών. Αν και ο οργανισμός άγριας ζωής της Φλόριντα που έδωσε το πράσινο φως για το κυνήγι, ισχυρίζεται πως η περίοδος επιλέχθηκε ώστε να μην επηρεάσει τις αρκούδες που έχουν μικρά, το πρώτο θύμα που φορτώθηκε και μεταφέρθηκε στα παρατηρητήρια που έχουν στηθεί, ήταν μια θηλυκή αρκούδα που όπως αποδείχθηκε θήλαζε ακόμη.

Αν και μάλλον είναι ήδη αργά για να σταματήσει το κυνήγι, πάνω από 120.000 πολίτες έχουν υπογράψει την διαδικτυακή καμπάνια δηλώνοντας πως εναντιώνονται στην απόφαση και ζητούν την άρση των αδειών που δόθηκαν.

Πηγή:www.lifo.grΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: