Κυνήγι 2016: Νέα χρονιά και νέες εξορμήσεις για τους κυνηγούς (βίντεο)

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου Μιχάλης Βορκάς έδωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ μια εκτίμηση της κυνηγετικής περιόδου για το λαγό και το περδίκι που τελείωσε πρόσφατα.

kunigoi

Ο Μιχάλης Βορκάς, Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου, δήλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ ότι φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για το κυνήγι, όπως και οι προηγούμενες,

Για να βελτιωθεί η κατάσταση χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους, δηλαδή την Κυνηγετική Ομοσπονδία, την Υπηρεσία και το Ταμείο Θήρας αλλά και από τους ίδιους τους κυνηγούς.

Σύμφωνα με τον κ. Βορκά, οι κυνηγοί θα πρέπει να αντιληφθούν ότι από μόνα τους τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν, και τόνισε ότι για να αλλάξουν χρειάζεται να αποκτήσουμε κυνηγετική συνείδηση, κυνηγετική παιδεία, χρειάζεται συνεργασία όλων και η ένταξη τους σε κυνηγετικούς συλλόγους.

Αν δεν πάρουμε τα πράγματα ζεστά, είπε, δεν θα αφήσουμε την μάνα φύση να αποκαταστήσει ή να αντικαταστήσει ή να αναπτύξει τους θηραματικούς πληθυσμούς.

Για να αυξηθεί ο πληθυσμός σε ότι αφορά τα περδίκια και τους λαγούς πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται κάποια μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα προγράμματα.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου Μιχάλης Βορκάς, είπε ότι το θέμα που απασχολεί αυτή την περίοδο, είναι η αύξηση του πληθυσμού της αλεπούς. Τόνισε όμως, ότι η ρύθμιση του αριθμού των αλεπούδων έχει μετέλθει στο Ταμείο Θήρας, και τα πράγματα βαίνουν καλά.

http://www.ant1iwo.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: