Πρωτόγνωρο φαινόμενο στις ΗΠΑ: Λιοντάρι με σχηματισμένα δόντια στο… μέτωπο

 Dec. 30, 2015, Idaho Department of Fish and Game via AP

Dec. 30, 2015, Idaho Department of Fish and Game via APborder. (Idaho Department of Fish and Game via AP)

Ένα λιοντάρι που σκοτώθηκε στην πολιτεία του Αϊντάχο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε μια σειρά από πλήρως σχηματισμένα δόντια που είχαν αναπτυχθεί στο μέτωπό του, σύμφωνα με υπαλλήλους του Εθνικού Κέντρου Άγριας Ζωής. Το λιοντάρι πυροβολήθηκε νόμιμα και σκοτώθηκε από κυνηγό στις 30 Δεκεμβρίου.

Η Υπηρεσία Αλιείας και Θήρας του Αϊντάχο δήλωσε πως τα δόντια θα μπορούσαν να είναι τα απομεινάρια ενός δίδυμου που έχασε τη ζωή του στη μήτρα ή ενδεχομένως ένα είδος όγκου. Οι βιολόγοι της περιοχής δεν έχουν ξαναδεί παρόμοια παραμόρφωση.

Το λιοντάρι κυνηγήθηκε μετά την επίθεση ενός σκύλου κοντά στην πόλη Γουέστον του Αϊντάχο. Το σκυλί επέζησε, αλλά ένας κυνηγός σκότωσε το άγριο ζώο λίγες ώρες αργότερα.

Αξιωματικός της περιοχής που εξέτασε το σώμα του λιονταριού, όπως απαιτείται από τον νόμο, βρήκε ένα σύνολο δοντιών, καθώς και μουστάκια στην αριστερή πλευρά του μετώπου του ζώου.

Τα λιοντάρια των βουνών, ένα ντόπιο είδος μεγάλης γάτας, συναντώνται συχνά στο Αϊντάχο, ωστόσο σπάνια έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους.

Πηγή: ethnos.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Διάφορα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: