Επίθεση στην ασκούσα χρέη Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Astynomia

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής καταδικάζει την άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκε την Πέμπτη 21/1/2016 από κουκουλοφόρους η ασκούσα χρέη Γεν.Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής και συνάδελφός μας Κ. Καρδαμίτση.

«Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο πρόσωπό της και την στήριξή μας, στην μέχρι τώρα προσπάθειά της για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος . Καλούμε δε την κυβέρνηση να λάβει με σοβαρότητα όλα εκείνα τα μέτρα που θα θωρακίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους απέναντι σε κάθε είδους τρομοκράτηση και εκβιασμό». (Δείτε την Ανακοίνωση – Καταγγελία)

Από την πλευρά της η κα Καρδαμίτση ευχαριστεί θερμά όλους εκείνους οι οποίοι με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την στήριξαν και της προσέφεραν συμπαράσταση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της, μετά τον τραυματισμό της από επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι της.

Τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική ενέργεια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς την ίδια, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά της, εξέφρασε στην κ. Καρδαμίτση και ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης που επικοινώνησε με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας της, μετά τον τραυματισμό της από επίθεση αγνώστων έξω από το σπίτι της.

Το περιστατικό

Μαφιόζικη επίθεση έξω από το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή δέχθηκε το πρωί της 21ης Ιανουαρίου η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η οποία έχει χειριστεί με απόλυτη σοβαρότητα σειρά κρίσιμων υποθέσεων που άπτονται επιχειρηματικών συμφερόντων, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Δύο άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους την πλησίασαν την ώρα που πήγαινε να μπει στο αυτοκίνητό της και άρχισαν να την γρονθοκοπούν.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι δεν της μίλησαν και ότι έδρασαν επαγγελματικά καθώς φρόντισαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να την τραυματίσουν και να εξαφανιστούν χωρίς να τους δει κανείς.

Η Γενική Γραμματέας, η οποία περιγράφεται ως αδιάφθορο στέλεχος που δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι και στα χέρια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, ενώ την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής και όχι το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Το θύμα είχε χειριστεί τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε Ραφήνα και Σχοινιά, που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από πλευράς καταστηματαρχών και τοπικής κοινωνίας. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η επίθεση δεν σχετίζεται με τις υποθέσεις αυτές, καθώς οι εργολαβίες κατεδαφίσεων έχουν τελειώσει (τον Οκτώβριο για τη Ραφήνα, τον Δεκέμβριο για το Σχοινιά).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται είναι το περιστατικό να συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.



ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading