Γ. Τσιρώνης: Ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα θα έχει περιβαλλοντικά και χωροταξικά κριτήρια (Video)

Δίνεται μικρή παράταση στο νόμο για τα αυθαίρετα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης στην ΕΡΤ και κάλεσε τους πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα, να την αξιοποιήσουν.

Αναφερόμενος στο νέο νόμο για τα αυθαίρετα υποστήριξε ότι το καινούργιο θεσμικό πλαίσιο πρέπει να έχει κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Τα πρόστιμα δεν πρέπει να έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, διευκρίνισε, αλλά θεραπευτικό. Να πηγαίνουν δηλαδή στην πολεοδόμηση, η οδοποιία και ότι χρειάζεται κάθε πόλη για να είναι λειτουργική.

Τόνισε επίσης ότι: «Υπάρχει εκτεταμένη αυθαιρεσία από την πολυετή ανεπάρκεια της πολιτείας να ρυμοτομήσει, να φτιάξει σχέδια πόλης ώστε να καταργηθεί η παγκόσμια πρωτοτυπία του εκτός σχεδίου δόμηση» Ολόκληρες πόλεις έχουν φτιαχτεί με τον τρόπο αυτό είπε και διαχώρισε αυτή την περίπτωση από την αυθαιρεσία κάποιου που για λόγους απληστίας ή άγνοιας παραβιάζει ακάλυπτους. Δεν είναι ίδιες όλες οι αυθαιρεσίες, ο νέος νόμος έρχεται να ρυθμίσει αυτό το θέμα, ο οποίος όπως πληροφόρησε ο υπουργός περιλαμβάνει περιβαλλοντικά και χωροταξικά κριτήρια.

«Συμφέρει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, το νέο ασφαλιστικό»  δήλωσε ο υπουργός προσθέτοντας ότι βαθμιαία οι αγρότες θα πληρώσουν ότι πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά θα παίρνουν μία πραγματική σύνταξη. Δεν είναι δυνατόν να αθροίζουμε τα φορολογικά, τα ασφαλιστικά και την προκαταβολή είναι μαθηματικό λάθος, υποστήριξε. Επεσήμανε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο» στη χώρα και ότι αν οι πολίτες δουν στο τέλος τι σημαίνει ακριβώς το νέο ασφαλιστικό, θα κατανοήσουν ότι τους συμφέρει.

Απαντώντας σε ερώτημα για την αξιοποίηση του Ολύμπου υποστήριξε ότι το προεδρικό διάταγμα που θα βγει στη διαβούλευση και θα πάει στο ΣΤΕ το γνωρίζουν όλοι οι πολίτες της Πιερίας, ο φορέας του Ολύμπου, οι ορειβατικοί σύλλογοι, οι Θεσσαλοί συμπολίτες μας και είναι η πρώτη φορά που συζητήθηκε διεξοδικά με όλους. Διαβεβαίωσε τέλος ότι το προεδρικό διάταγμα δεν περιέχει τίποτα που να προσβάλει τη φύση.

Πηγή: http://www.avgi.gr

avgiΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: