Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης: Εφαρμογή του Κανονισμού Ξυλείας

tok tok

Όσοι παράγουν, διακινούν ή εμπορεύονται ξυλεία ή προϊόντα ξυλείας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ενημερωθούν άμεσα από τα δασαρχεία της περιοχής (Θεσσαλονίκης,  Σταυρού και Λαγκαδά) για τις υποχρεώσεις τους μετά την εφαρμογή και στη χώρα μας του Κανονισμού Ξυλείας της ΕΕ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης σε έγγραφο (ΕΔΩ) που απέστειλε στα δασαρχεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της.

Ως βασική υποχρέωση επιβάλλεται η άμεση εγγραφή σε Μητρώα, ανάλογα με την δραστηριότητά τους, όλων των φυσικών ή νομικών προσώπων που ασχολούνται με την υλοτομία, την εισαγωγή, την διακίνηση καθώς και την εμπορία ξυλείας αλλά και των προϊόντων ξύλου (όπως π.χ. Δασικοί Συνεταιρισμοί, έμποροι και εισαγωγείς ξυλείας, έμποροι καυσόξυλων, πέλετ κλπ).

Με το ίδιο έγγραφο, καλούνται το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ξυλείας να συμβάλλουν στην έγκαιρη ενημέρωση των Εμπόρων-Εισαγωγέων Ξυλείας & Προϊόντων Ξυλείας που τυγχάνει να είναι μέλη τους, για τις υποχρεώσεις τους οι οποίες απορρέουν από την εφαρμογή της  ΚΥΑ 134627/5835/23-12-2015 (ΦΕΚ Β´ 2872).

Σχετικό έγγραφο:ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: