Ημερίδα για το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης

Papsani_Ag_Theodoroi

Ο Δήμος Τεμπών σε συνεργασία με την Τοπική κοινότητα Ραψάνης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας σας διοργανώνουν στην ημερίδα με θέμα :

«Προστασία και αξιοποίηση του δάσους των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης.
Οι τοπικές κοινωνίες συναποφασίζουν»,

που θα πραγματοποιηθεί στη Ραψάνη ,στο χώρο του Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης , το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα  11:00 π.μ.

                                                                            

Πρόγραμμα:

11:00 π.μ. Έναρξη ημερίδας, χαιρετισμός Δημάρχου Τεμπών κ. Κολλάτου Κων.

11:10 π.μ. Χαιρετισμός επισήμων.

11:20 π.μ. Νιτσιάκος Βασίλης: «Φύση και πολιτισμός. Τα ιερά δάση», Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

11:40 π.μ.  Δρ Καλλιόπη Στάρα: «Ιερά δάση στη σύγχρονη εποχή: Το παράδειγμα του Ζαγορίου και της Κόνιτσας», Μεταδιδακτορική ερευνήτρια Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

12:00 π.μ. Δρ. Ρήγας Τσιακίρης: «Δυνατότητες θεσμικής προστασίας αιωνόβιων δασών. Το δάσος των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης», Δασολόγος Δασαρχείου Ιωαννίνων, σύμβουλος ΥΠΕΝ

12:20 π.μ. Δημήτρης Κούρτης: «Η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και το Δάσος των Αγίων Θεοδώρων: Νομικές και δικαιοπολιτικές προσεγγίσεις», Δικηγόρος – διεθνολόγος, Υποψήφιος Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

12: 40 π.μ. Σδρόλια Σταυρούλα: «Η μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης». Αρχαιολόγος, Προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Λάρισας .

1:00 μ.μ.: Πέρας ημερίδας.ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: