Μεγάλη φωτιά κατακαίει πευκοδάσος στην Σκόπελο

fotia_purkagia

Μεγάλη φωτιά κατακαίει πευκοδάσος στην Σκόπελο στην περιοχή Άγιος Ευστάθιος και έχει σημάνει συναγερμός στις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, που σπεύδουν στο νησί για να περιορίσουν και να κατασβέσουν την πύρινη λαίλαπα.

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2.30 περίπου μετά το μεσημέρι και κατακαίει το πευκοδάσος στην περιοχή ‘Αγιος Ευστάθιος-Καρυά Σκοπέλου.

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου “Καναντέρ”, που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι την δύση του ηλίου, αλλά και δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού.

Ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι “για την κατάσβεση συμμετέχουν εκτός από τα δύο αεροσκάφη, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από το νησί και 12 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές. Η φωτιά όμως αν και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, καίει ανεξέλεγκτα προς τον Προφήτη Ηλία, αλλά την προλάβαμε και δεν κατευθύνεται προς την περιοχή Σεντούκια από την άλλη πλευρά του νησιού, γιατί μετά θα κινδύνευε το πυκνό πευκοδάσος στην περιοχή Καλόγηρος”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: