Ανεξέλεγκτη η παράνομη παγίδευση πουλιών το χειμώνα στην Κύπρο

xoverges odika

Οι ακτιβιστές της οργάνωσης CABS (Committee Against Bird Slaughter – Επιτροπή Ενάντια στην Σφαγή των Πουλιών) εντόπισαν 222 δίκτυα και 451 ξόβεργα σε μόλις 3 βδομάδες ενώ η παράνομη παγίδευση των πουλιών έγινε κατά τη διάρκεια του χειμώνα στην Κύπρο.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το μέγεθος της παγίδευσης κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ανησυχητικά υψηλό, συγκρινόμενο ακόμη και με την φθινοπωρινή παγίδευση, την κύρια περίοδο παγίδευσης πουλιών στο νησί.

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, με τις ηλεκτρονικές ηχομιμητικές συσκευές να ηχούν παντού στο νησί. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πραγματικό στρατηγικό σχέδιο ή στη χειρότερη περίπτωση δεν έχει τη βούληση για να σταματήσει τη παράνομη παγίδευση πουλιών το χειμώνα», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της CABS, Alexander Heyd, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Οι καταναλωτές στην Κύπρο πιστεύουν ότι η κατανάλωση πουλιών είναι κάτι παραδοσιακό και αθώο, και δεν συνειδητοποιούν ότι προκαλεί τεράστια βλάβη στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς των πτηνών, αλλά επίσης βλάπτει την ίδια τους την χώρα: η παγίδευση πουλιών αποτελεί μια παράνομη επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται οργανωμένες εγκληματικές ομάδες. Κατανάλωση τους σημαίνει τροφοδότηση της εγκληματικότητας στο νησί », δήλωσε ο κ. Heyd.

Πηγή: http://www.sigmalive.comΚατηγορίεςUncategorized

Tags: , , ,

1 reply

  1. Εγώ αυτά τα βλέπω μπαρούφες και σαχλαμάρες. Αν είχαν την καλή θέληση να σταματήσουν αυτή τη σφαγή και κάθε είδους τέτοια σφαγή θα το είχαν κάνει αμέσως οι υπεύθυνοι. Έλα ντε όμως που υπάρχουν φανερά τεράστια συμφέροντα, από τα οποία ζει ικανοποιητικά ένας κύκλος από επιχειρήσεις και ιδιώτες σε συνεργασία με τους κυβερνούντες. Και το μαύρο χρήμα ρέει ανεμπόδιστο χωρίς να ταλαντεύεται από τις φωνές κάποιων, και χωρίς κανένα αντίχτυπο. Τώρα δεν έμεινε τίποτα άλλο από τη νομιμοποίηση της σφαγής (όχι το ότι δεν είναι νομιμοποιημένη στη χώρα τους) για να κλείσουν και τα στόματα κάποιων ευαίσθητων οικολόγων ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι αδιαφορώντας για το μέλλον των φτερωτών φίλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: