Διεύθυνση Δασών Φθιώτιδας: Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

dasos oikosistima biotopos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για την «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας»

Η 21 Μαρτίου καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων κ Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας , με σκοπό να υπενθυμίσει στον άνθρωπο το σημαντικό ρόλο του δάσους για την επιβίωση του και να τον ευαισθητοποιήσει προς την κατεύθυνση της προστασίας του.

Τα Δασικά οικοσυστήματα αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους  παράγοντες  ισορροπίας του φυσικού περιβάλλοντος και συμβάλλουν αφ’ ενός μεν με τις πολύτιμες λειτουργίες τους στην παραγωγή του πολύτιμου για την ζωή οξυγόνου , στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, στον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα και στην συγκράτηση των εδαφών,  αφ’ ετέρου δε με  τα προϊόντα τους και την ανάπτυξη του ορεινού τουρισμού στην τοπική και εθνική οικονομία .

Η ζωτική σημασία του δάσους για την ανθρώπινη επιβίωση και η ανάγκη  προστασίας του είναι σήμερα περισσότερο σημαντική λόγω της όξυνσης των γενικότερων περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή , το φαινόμενο του θερμοκηπίου , η ερημοποίηση και γενικά η διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας.

Το Δάσος , το φυσικό περιβάλλον , η προστασία και η παραπέρα ανάπτυξη τους δεν είναι υπόθεση κάποιας υπηρεσίας μόνο. Είναι υπόθεση όλων μας να αναλάβουμε ουσιαστικές ευθύνες και πρωτοβουλίες για ένα φυσικό περιβάλλον που θα εγγυάται, ιδιαίτερα σήμερα, μια καλύτερη ζωή για μας και το παιδιά μας.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΑΣΩΝ  Ν. ΦΘ/ΔΑΣ

Δημήτριος Κ. Γώγουλος
ΔασολόγοςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: