Κατεδάφιση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του Αξιού

 

Στην κατεδάφιση υπό ανέγερση παράνομου κτίσματος στη μεγάλη νησίδα του ποταμού Αξιού, η οποία βρίσκεται στο ύψος του Κουφαλίων, προχώρησε πρόσφατα το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία και κατόπιν καταγγελίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

authaireti_kalyva

Μετά την απόκτηση πλωτών μέσων ο Φορέας Διαχείρισης έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί έρευνα και εποπτεία στις νησίδες του ποταμού Αξιού, οι οποίες περιλαμβάνονται στις περιοχές του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000. Οι πρώτες αναγνωριστικές επισκέψεις επιστημόνων στη μεγάλη νησίδα του Αξιού, ή το «Νησί», όπως αποκαλείται, έφεραν στο φως εξαιρετικά ευρήματα ως προς τους πληθυσμούς θηλαστικών, πουλιών και άλλων οργανισμών που φιλοξενεί, μεταξύ αυτών αγριόγατες, ασβούς, αρπακτικά, υδρόβια και δασόβια πουλιά, χελώνες, υδρόβια ασπόνδυλα, καθώς και άγρια άλογα. «Είναι σημαντικό η περιοχή αυτή –που περιλαμβάνει ένα παρθένο παραποτάμιο δάσος- να διατηρηθεί», αναφέρει η συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Στέλλα Βαρελτζίδου.

Από την πλευρά της η προϊσταμένη του Δασαρχείου, Ελένη Αγγελίδου, τονίζει ότι «η συνεργασία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και του Φορέα Διαχείρισης θα είναι συνεχής, με στόχο την προστασία της προστατευόμενης περιοχής από παράνομες δραστηριότητες».

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ – ΛΟΥΔΙΑ – ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ

.

.

.

Μοιραστείτε το!
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin


ΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: