Συνέντευξη Τύπου για τους Δασικούς Χάρτες

Συνέντευξη Τύπου του Αν. Υπουργού ΠΕΝ, Γιάννη Τσιρώνη, σχετικά με το τελικό Σχέδιο Νόμου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος που αφορά στους Δασικούς Χάρτες

tsironis_dimopoulos

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενόψει της Δημόσιας Διαβούλευσης, που ξεκινάει την Πέμπτη 31 Μαρτίου, σχετικά με το Σχέδιο Νόμου της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης & Προστασίας Δασών & Αγροπεριβάλλοντος για τους Δασικούς Χάρτες, ο Αν. Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά με το περιεχόμενό του.

Στη Συνέντευξη Τύπου μίλησε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ενώ σχετικά με το περιεχόμενο του Σχεδίου Νόμου έδωσαν η ΓΓ του ΥΠΕΝ, Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γενικός Διευθυντής δασών, Κώστας Δημόπουλος και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΚΧΑ Α.Ε, Χριστίνα Κλωνάρη.

Στην αρχή της εισήγησής του ο Γιάννης Τσιρώνης αναφέρθηκε ότι η διαδικασία κατάρτισης των Δασικών Χαρτών, αποτελούσε για την κάθε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, την «καυτή πατάτα» που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, λόγω της διαφθοράς και διαπλοκής που υπήρχε σε πολλές περιπτώσεις. Η κατάρτιση των Δασικών Χαρτών, υποστήριξε, θα αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, από την στιγμή που θα οριοθετηθούν οι περιοχές όπου κάποιος θα μπορεί να επενδύσει χωρίς τον φόβο κάποτε να κριθεί παράνομος. Διευκρινίζοντας ότι οι δασικοί χάρτες θα προηγούνται του Κτηματολογίου, ο Αν. Υπουργός εξήρε την αρχή της συνεργασίας μεταξύ Διεύθυνσης Δασών και ΕΚΧΑ, προκειμένου να επιτευχθεί η επίσπευση των διαδικασιών.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πρόσθετα τέλη ή τέλη με τα οποία κάποιος θα μπορούσε να νομιμοποιήσει την ιδιοκτησία του, ο κ. Τσιρώνης διευκρίνισε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και προφανώς τα δημοσιεύματα αναφέρονται στο ήδη υπάρχον τέλος αντιρρήσεων.

Γραφείο Τύπου ΥΠΕΝ

.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες, Κτηματολόγιο

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: