Εναέρια ρίψη εμβολίων κατά της λύσσας

xartis_emvolia_lissa_1_4_2016

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων, για την εκστρατεία Άνοιξη 2016» την Παρασκευή 01/04/2016 θα γίνουν οι πρώτες πτήσεις ρίψεως εμβολίων από το αεροδρόμιο του Αγρινίου και οι οποίες θα συνεχιστούν από το ίδιο αεροδρόμιο και τις επόμενες δύο ημέρες (Σάββατο 02/04/2016 και Κυριακή 03/04/2016) αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Γενικά, όπως αναφέρει το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του Υπουργείου Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα καλυφθούν περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα το βόρειο τμήμα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Μενίδι, Περδικάκι, Χρυσοπηγή), το βορειοδυτικό τμήμα της Π.Ε. Ευρυτανίας (Γρανίτσα, Άγραφα, Ραπτόπουλο), σχεδόν όλη η Π.Ε. Αρτας (Κομπότι, Άρτα, Βουλγαρέλι, Άγναντα), το ανατολικό τμήμα της Π.Ε. Πρέβεζας (Φιλιππιάδα, Κερασώνας, Ανώγειο), και το κεντρικό τμήμα της Π.Ε. Ιωαννίνων (Καλέντζι, Πράμαντα, Ιωάννινα, Καλπάκι, Πάπιγκο, Κόνιτσα μέχρι τα Αλβανικά σύνορα).

Την Κυριακή τα αεροσκάφη με αφετηρία το Αγρίνιο και με τελικό προορισμό την αερολέσχη της Τερψιθέας Λάρισας θα καλύψουν και περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας (Μούχα, Καλλίθηρο, Καρδίτσα, Αγναντερό) και της Π.Ε. Τρικάλων (Τρίκαλα, Οιχαλία).

Με την έναρξη του προγράμματος και συγκεκριμένα την παραμονή κάθε πτητικής ημέρας, το Υπουργείο Aγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα κοινοποιεί την ακριβή πορεία και τις περιοχές κάλυψης κάθε αεροσκάφους.

Ακολουθεί χάρτης με τις πτήσεις με αφετηρία το Αγρίνιο.

Χάρτης ρίψης εμβολίων λύσσας από αεροδρόμιο Αγρίνιου -1-3/4/2016ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d