Με επιτυχία η εκδήλωση του δασαρχείου Κιλκίς για την δασοτουριστική ανάπτυξη

?????? ????? ???????? ου Κιλκίς-4-4-2016

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.3.16 στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Τερπύλλου, η εκδήλωση του δασαρχείου Κιλκίς, με θέμα: «Ο πολλαπλός ρόλος των δασών, και οι προοπτικές ολοκληρωμένης δασοτουριστικής ανάπτυξης των δασικών περιοχών των Κρουσσίων».

Παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Κρουσσών Θεόδωρος Βαφειάδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Ιωάννης Τσογγίδης, που απηύθυναν και σύντομο χαιρετισμό, και δεκάδες πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι δασικών συνεταιρισμών, περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και ορειβατικών συλλόγων, του κυνηγετικού συλλόγου Κιλκίς, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Βασίλη Ιωαννίδη, γεωπόνο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, για την χλωρίδα της περιοχής και τον ρόλο της στην προοπτική της ανάπτυξης, και από τον προϊστάμενο του δασαρχείου Κιλκίς Γεώργιο Βούρτσα για τις προοπτικές ολοκληρωμένης δασοτουριστικής ανάπτυξης των δασικών περιοχών των Κρουσσίων.

Ακολούθησε πλούσιος διάλογος και εκφράστηκαν προτάσεις και απόψεις, που θα ενσωματωθούν στην υπό σύνταξη μελέτη του Δασαρχείου Κιλκίς.

Από όλη την συζήτηση αναδείχτηκε το ότι η δασική περιοχή και τα παραδασόβια χωριά των Κρουσίων, έχουν πολλές και σπάνιες ομορφιές που μπορεί και πρέπει μέσα από ήπιες δασοτουριστικές επεμβάσεις να αξιοποιηθούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, και να συμβάλουν στην ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου για την περιοχή.

Το δασαρχείο Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την Αντιδημαρχία Κρουσσών, την Τοπική Κοινότητα Τερπύλλου και τον πολιτιστικό σύλλογο Τερπύλλου για την αμέριστη βοήθεια τους, όπως και όλους τους παρευρισκόμενους.

.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Δασική Υπηρεσία

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: