Δ/νση Δασών Σάμου: Συλλήψεις για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία ωδικών πτηνών

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τις τελευταίες ημέρες, η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου προχώρησε σε επ’ αυτοφώρω σύλληψη δυο ατόμων για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία άγριων, ωδικών πτηνών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από έγγραφη καταγγελία του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Σάμου σε συνεργασία με το Α.Τ. Πυθαγορείου και υπό την εποπτεία Δικαστικού Λειτουργού πραγματοποίησε έρευνα σε δυο οικίες. Εντοπίστηκαν, συνολικά, 86 ωδικά πτηνά και μια ηχομιμητική συσκευή. Οι ιδιοκτήτες των δυο οικιών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη στα πλαίσια του αυτόφωρου με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής και αιχμαλωσίας αγρίων ωδικών πτηνών καθώς και της κατοχής ηχομιμητικής συσκευής (ο ένας από τους δύο).

Επίσης, σε μια τρίτη περίπτωση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπής και βεβαιώθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα διότι διαπιστώθηκε ότι  διατηρούσε 2 σκύλους χωρίς να τηρεί τους κανόνες ευζωίας, τσιπ, βιβλιάριο ασθενείας κλπ. 

Διαβάστε το Δελτίο Συμβάντων της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

1η περίπτωση

Μετά από έγγραφη καταγγελία του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», στις 08-04-2016 κλιμάκιο αποτελούμενο από Δασοφύλακες της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου και με την εποπτεία Δικαστικού Λειτουργού προχώρησαν σε έρευνα σε οικία ημεδαπού στην περιοχή Πυθαγορείου.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν :

  • Πενήντα οχτώ (58) καρδερίνες (Carduelis carduelis balcanica)
  • Δύο (2) λούγαρα  (Carduelis spilus)
  • Μία (1) ηχομιμητική συσκευή με στικάκι που αναπαρήγαγε φωνή καρδερίνας.

Τα  άγρια  ωδικά πτηνά που βρέθηκαν στην οικία απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη στα πλαίσια του αυτοφώρου με κατηγορίες για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία αγρίων ωδικών πτηνών καθώς και κατοχή ηχομιμητικής συσκευής.


2η περίπτωση

Μετά από έγγραφη καταγγελία του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος», στις 11-04-2016 κλιμάκιο αποτελούμενο από Δασοφύλακες και Δασολόγο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου και με την εποπτεία Δικαστικού Λειτουργού προχώρησαν σε έρευνα σε οικία ημεδαπού στην περιοχή Πυθαγορείου.

Τα ευρήματα της έρευνας ήταν :

  • Δεκατρείς (13) καρδερίνες (Carduelis carduelis balcanica)
  • Δώδεκα (12) σκαρθάκια (Serinus serinus)
  • Ένας (1) φλώρος (Carduelis chloris)

Τα  άγρια  ωδικά πτηνά που βρέθηκαν στην οικία απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη στα πλαίσια του αυτοφώρου με κατηγορίες για παράνομη κατοχή και αιχμαλωσία αγρίων ωδικών πτηνών.


3η περίπτωση

Μετά από καταγγελία του animal care στις 16-04-2016 δασοφύλακας της Υπηρεσίας μας προχώρησε σε έλεγχο σκύλων στην περιοχή Μυτιληνιών όπου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπή διατηρούσε 2 σκύλους χωρίς να τηρεί τους κανόνες ευζωίας, τσιπ, βιβλιάριο ασθενείας κλπ. που προβλέπονται από τον Ν. 4039/12, βεβαιώθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της.


dasarxeio.com.

.

.



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading