«Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι»

fusis

«Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι»

Επιστημονική διημερίδα στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», διοργανώνει επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Τοπία Μακεδονίας – Θράκης: Εθνικά Πάρκα και Υγρότοποι», την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρα έναρξης 17:00), στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της διημερίδας είναι να τονίσει την αλληλεπίδραση ανθρώπου – φύσης στο πέρασμα του χρόνου, στη Μακεδονία και τη Θράκη. Επιπλέον, η διημερίδα θα αποτελέσει αφορμή για έναν ανοιχτό διάλογο ανάμεσα στους εκπροσώπους των φορέων ώστε να προωθηθεί η διεπιστημονική και διατομεακή συνεργασία.

Η διημερίδα που πραγματοποιείται με τη συνδρομή των φορέων διαχείρισης των Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης και Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, θα αναδείξει σημαντικά θέματα που άπτονται της διαχείρισης, της προστασίας και διαφύλαξης, αλλά και της αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας αυτών των υδροβιοτόπων και των Εθνικών Πάρκων. Εκτός από τις τοποθετήσεις των προσκεκλημένων καθηγητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και των ερευνητών του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας, θα τοποθετηθούν και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των τεσσάρων φορέων διαχείρισης.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προβολές ντοκιμαντέρ που αφορούν στις περιοχές που διαχειρίζεται ο κάθε φορέας ώστε να γνωρίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης τους τόπους αυτούς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (κ. Ναντίνα Κυριαζή) στο 2310 385662.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τις δράσεις του ΠΙΟΠ για τα Πολιτιστικά Τοπία μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.piop.gr.

Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς

Κατούνη 12-14, ΘεσσαλονίκηΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: