Καθορισμός ζωνών εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στη Π.Ε. Ηρακλείου

lagoskula

Με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης καθορίζονται δεκατέσσερις (14) ζώνες εκγύμνασης κυνηγετικών σκύλων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η απόφαση, επιτρέπεται καθ’ όλο το έτος η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων στις καθορισμένες ζώνες, με τους ακόλουθους γενικούς όρους:

  • Τους προς εκγύμναση κυνηγετικούς σκύλους θα συνοδεύουν οι ίδιοι οι κάτοχοι τους (κυνηγοί ή κυναγωγοί) χωρίς να φέρουν κυνηγετικό όπλο.
  • Η εκγύμναση μπορεί να γίνεται καθημερινά από την Ανατολή του ηλίου μέχρι την Δύση του (;).
  • Από την περιοχή εκγύμνασης εξαιρούνται οι εκτάσεις που συμπεριλαμβάνουν φυτείες οπωροφόρων δένδρων, ελαιώνες, αμπέλια, περιβόλια, καλλιεργούμενους αγρούς κ.λ.π. καθώς και χώροι σταυλικών εγκαταστάσεων που τυχόν βρίσκονται εντός της καθορισμένης περιοχής.
  • Οι περιοχές έχουν οριοθετηθεί σε χάρτες με όρια σαφή προσδιορισμένα, όπου ήταν δυνατό με οδικό δίκτυο ή ρέματα και κορυφογραμμές. Από τις ζώνες εξαιρούνται τα όρια των οικισμών.

Τα ακριβή όρια τους αποτυπώνονται στο χάρτη που συνοδεύει την απόφαση. Η περιγραφή των ορίων τους έχει ως εξής:

1. Αχλάδα, Ροδιά, Παλαιόκαστρο
Αρχίζει από το ύψος της εθνικής οδού Ηρακλείου Χανίων, βόρεια της Παντάνασσας, δυτικά ακολουθεί άσφαλτο με κατεύθυνση προς το χωριό Ροδιά, μέχρι να συναντήσει τον κεντρικό δρόμο προς το χωριό Ροδιά, τον οποίο και ακολουθεί ανατολικά του ορίου του οκισμού. Στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο Ροδιά Αχλάδα, όπου στην διασταύρωση για Αχλάδα κατευθύνεται βόρειο-ανατολικά, μέχρι να συναντήσει την εθνική οδό Ηρακλείου – Χανίων, στο ύψος της διασταύρωσης για την Αγία Πελαγία, ανατολικό της όριο είναι η ζώνη απαγόρευσης κυνηγιού ορισμένου χρόνου, στην περιοχή Αμούδι (ΔΑΔ 29/2015), στη συνέχεια ακολουθεί την εθνική οδό Χανίων Ηρακλείου, μέχρι να συναντήσει το σημείο εκκίνησης.

2. Αρχάνες-Βαθύπετρο
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Επάνω Αρχάνες, Καταλαγάρι, Πεζών, Καλονής και Βαθύπετρου.

3. Πλακιώτισσα
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Τεφέλι, Λιγόρτυνο και Πλακιώτισσας.

4. Μεσοχωριό
Η ζώνη ξεκινάει από το Μεσοχωριό με κατεύθυνση τον Αχεντριά, ακολουθεί τον κεντρικό δρόμο προς την εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, μέχρι να φτάσει στην εκκλησία Άγιο Γεώργιο, μετά στον Άγιο Λουκά, και στη συνέχεια ακολουθεί το δρόμο προς Φιλίππους, διέρχεται νότια του οικισμού και στη συνέχεια με κατεύθυνση δυτική ακολουθεί το δρόμο προς τον Άγιο Αντώνιο μέχρι τον οικισμό του Μεσοχωριού από όπου ξεκίνησε.

5. Χοχλακιές-Γαλίφα (Τουπάκι)
Αρχίζει από τον οικισμό Χοχλακιές ακολουθεί δρόμο με κατεύθυνση βόρεια προς τον κεντρικό δρόμο Επισκοπής Γαλίφας, και μετά ακολουθεί το δρόμο προς τη Γαλίφα, όπου πριν τον οικισμό της Γαλίφας, κατευθύνεται νότια προς το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια δυτικά ακολουθεί δρόμο προς τις Χοχλακιές από όπου και ξεκίνησε.

6. Κουτουλουφάρι – Σταλίδα
Αρχίζει από τα όρια του οικισμού Κουτουλουφάρι με νότιο – δυτικό της όριο την εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου, μέχρι την έξοδο για Σταλίδα, όπου την ακολουθεί μέχρι τον οικισμό της Σταλίδας. Στη συνέχεια ακολουθεί ανατολικά τον παραλιακό δρόμο μέχρι το ύψος του Κουτουλουφαρίου από όπου και ξεκίνησε.

7. Άγνος – Τζίγκουνας
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Άγνος, Μπιτζαριανό (Πηγή), Τζίγκουνα και Λαγό.

8. Ρουσσοχώρια – Αυλή
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανατολικά του Αρκαλοχωρίου και ανάμεσα στους οικισμούς – περιοχές Ρουσοχώρια, Γαζέπι Μύλο, Αυλή και πλησίον του Καλού Χωριού.

9. Μάρθα – Μέση
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στις ζώνες απαγόρευσης κυνηγιού του Καραβάδω (ΔΑΔ 24/2015) και Βιάννου (ΔΑΔ 34/2015) και στους οικισμούς Μάρθα και Μέση.

10. Πρινιάς Μαλεβιζίου
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή δυτικά του οικισμού του Πρινιά Μαλεβιζίου, και περιλαμβάνει τις περιοχές Πετροκάστελο, Αλωνάκι και Μεγάλη Κορυφή.

11. Βαγιωνιά
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Βαγιωνιά, Βασιλικά Ανώγεια, Κανδήλα και Βασιλική.

12. Γρηγοριά – Λαγολιό
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Γρηγοριά, Μαγαρικάρι, Καλοχωραφίτης και Λαγολιό.

13. Δρόσοι – Μορώνι
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Δρόσοι, Μάκρες, Μορόνι, Παναγιά και Κούρτες.

14. Σίβα – Λίσταρος
Η ζώνη περικλείει την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Σίβα, Λίσταρο και Πιτσίδια.

dasarxeio.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: