Συμμετοχή του κ. Τσιρώνη σε ευρεία σύσκεψη των προϊσταμένων των δασικών υπηρεσιών Α.Δ.Μ-Θ

tsironis_A_D_M_TH

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης επισκέφτηκε σήμερα (Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016) την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Ο κ. Υπουργός έγινε δεκτός από τον Γενικό Γραμματέα της Α.Δ.Μ-Θ κ. Νικήτα Φραγκισκάκη και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των προϊσταμένων (Δ/ντές, Δασάρχες) των Δασικών Υπηρεσιών την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Στην εν λόγω σύσκεψη ο κ. Υπουργός άκουσε τις απόψεις και τις προτάσεις των Υπηρεσιών σε θέματα Προστασίας, Διαχείρισης και χρηματοδότησης των Δασών.

Επίσης ενημερώθηκε  για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα  στα οποία συμμετέχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης με τις Δασικές Υπηρεσίες της ήτοι: LIFEGENMON, SEEMLA & LIFE FORESMIT.

Ο κ. Υπουργός ανέλυσε την πολιτική της Κυβέρνησης στο Δασικό Τομέα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάρτηση και κύρωση των Δασικών Χαρτών μετά δε την ψήφιση του ν. 4389/2016,το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δασικών συνεταιρισμών, την βελτίωση της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, την ορθολογική χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών στο τομέα πρόληψης των Δασικών πυρκαγιών και στην ανάπτυξη της ορεινής οικονομίας.

Δελτίο Τύπου

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – ΘράκηςΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Δασικοί Χάρτες

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Πρωτα ψηφιζουμε και μετα ακουμε. Θα εκτεθουν πολλοι. Ας προσεχαν

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: