Διοργάνωση 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας “SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας”

Διοργάνωση 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πολιτικής Προστασίας “SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας”

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διοργανώνουν από 22 έως 25 Ιουνίου 2016 στην πόλη της Αλεξανδρούπολης το 3ο Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας “SafeEvros 2016: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας”.

Το συνέδριο αφορά στις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες σε θέματα που απασχολούν την Πολιτική Προστασία όπως είναι οι φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, αποστολές έρευνας και διάσωσης, ανθρωπιστική βοήθεια κ.ά.

Επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Καθ. Δρ. Ανδρέας Ματζαράκης από το Ερευνητικό Κέντρο Ανθρωπο-Βιομετεωρολογίας της Γερμανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και η Prof. Dr. Nancy Leveson από το Massachusetts Institute of Technology (MIT) Aeronautics and Astronautics and Engineering Systems.

Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν 200 περίπου επιστήμονες, πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο από τον χώρο της πολιτικής προστασίας όσο και από άλλους κλάδους (Μηχανικοί, Δασολόγοι, Περιβαλλοντολόγοι, Σεισμολόγοι, Υγιεινολόγοι, Γεωπόνοι, Κοινωνιολόγοι, Εκπαιδευτικοί, κ.α.)

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου στο ξενοδοχείο ALEXANDER BEACH HOTEL, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τις δύο επόμενες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Νομαρχείου στην Αλεξανδρούπολη.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γεν. Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συνδιοργανωτές το Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ και το Δήμο Αλεξανδρούπολης. Μέγας χορηγός είναι ο ΤΑP και χορηγοί οι εταιρίες ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, COSMOTE, ΔΕΘ-HELEXPO ΟΑΣΠ, TECHNOPOLIS, ALFA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, SCIENT ACT , MARATHON DATA SYSTEM και INFOREST.

Περισσότερες πληροφορίες www.safeevros.grΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: