Διάσπαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

damt


Την διάσπαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και την δημιουργία δύο νέων αποκεντρωμένων διοικήσεων, της Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και της Α.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπει το άρθρο 12 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης «Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α., Ρύθμιση θεμάτων Ο.Τ.Α. και άλλες διατάξεις». 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του σ/ν, τα έξι χρόνια λειτουργίας του διοικητικού μοντέλου της χώρας, με την σύσταση των επτά αποκεντρωμένων διοικήσεων, ως ενιαίες αποκεντρωμένες δομές της κρατικής διοίκησης, έχουν αναδείξει μία σειρά δυσλειτουργιών, οι οποίες πρέπει να θεραπευτούν.  Υπό το πρίσμα αυτό προτείνεται η άμεση προώθηση της διάσπασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και της δημιουργίας δύο νέων αποκεντρωμένων διοικήσεων. Η λειτουργία των νέων αποκεντρωμένων διοικήσεων θα ξεκινήσει την 1/1/2017, προκειμένου μέχρι τότε να έχει καταστεί δυνατή η οργάνωση των υπηρεσιών τους.

Έδρα της νέας Α.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, θα είναι η Κομοτηνή.

Η Θεσσαλονίκη παραμένει ως έδρα της Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας η οποία εκτείνεται στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συντονιστής ή ασκών καθήκοντα Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης από την ημερομηνία λειτουργίας της, με την επιφύλαξη της παρ. 6, ο Συντονιστής ή ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά την 31.12.2016, για δε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ορίζεται αντίστοιχα με ίδια απόφαση του ως άνω Υπουργού επόμενος κατά σειρά αρχαιότητας συνολικής προϋπηρεσίας Γενικός Διευθυντής που ασκεί τέτοια καθήκοντα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (παρ. 4).

Η θητεία των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης που συστάθηκε με το άρθρο 6 του ν. 3852/2010 λήγει την 31.12.2016. Ο Συντονιστής ή ασκών καθήκοντα Συντονιστή της παρ. 4 ορίζει από 1.1.2017 προϊσταμένους των οικείων οργανικών μονάδων στους αρχαιότερους προϊσταμένους της υποκείμενης οργανικής μονάδας και εφόσον δεν επαρκούν στους αρχαιότερους κατά βαθμό υπαλλήλους. Όσοι εκ των ανωτέρω ασκούσαν καθήκοντα προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων και δεν τους ανατεθούν αντίστοιχα καθήκοντα, στους μεν προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων ανατίθενται καθήκοντα προϊσταμένων Διευθύνσεων, στους δε προϊσταμένους Διευθύνσεων ανατίθενται καθήκοντα προϊσταμένων Τμημάτων (παρ. 6).

.

.

.

.ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: