Κατάσχεση και απελευθέρωση παράνομα παγιδευμένων πουλιών

karderines

Την Παρασκευή 1/07/2016, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών  Ρεθύμνης, αξιοποιώντας μακρόχρονα συλλεγμένες πληροφορίες, μετέβη στην περιοχή Βιολί Χαράκι, όπου μετά από σύντομη έρευνα, βρήκε σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας (ταράτσα) κλουβιά με παγιδευμένα άγρια πτηνά (σιγαρδέλια*). Επίσης στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και οι παγίδες που χρησιμοποιούνταν για την παγίδευση των άγριων πτηνών.

Ένοικος της πολυκατοικίας παραδέχτηκε ότι τα κλουβιά και οι παγίδες ήταν δικά του, όπως και ότι είχε ο ίδιος παγιδεύσει τα πουλιά που βρίσκονταν μέσα στα κλουβιά. Ο ένοικος προσήχθη στη Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου και τα ευρήματα κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος ενώ σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του. Τα πουλιά απελευθερώθηκαν ενώ τα κλουβιά και οι παγίδες θα καταστραφούν.

Απελευθέρωση Γύπα

Την Δευτέρα 5/7/2016, παρουσία κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου και Σώματος Προσκόπων Ρεθύμνου, έγινε στο Φαράγγι του Κουρταλιώτη απελευθέρωση άγριου πτηνού (γύπα) όπου είχε συλλεχθεί και περιθαλφθεί από τον κ. Γιώργο Κτιστάκη. Ο γύπας είχε πλήρως ανανήψει, ενώ του είχαν τοποθετηθεί δακτύλιος αναγνώρισης αλλά και πομπός παρακολούθησης, ο οποίος ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.

* Καρδερίνες (Carduelis carduelis)ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: