Αποσύρθηκε η διάταξη που απαγόρευε δόμηση σε οικόπεδα κάτω των 4 στρεμμάτων

vouli

Υπό το βάρος των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, αλλά και των ενστάσεων του κυβερνητικού εταίρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ο Πάνος Σκουρλέτης απέσυρε το απόγευμα στη Βουλή το επίμαχο άρθρο 50 του νομοσχεδίου για τους υδρογονάνθρακες, με το οποίο κινδύνευαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα να μετατραπούν εν μία νυκτί σε απλά χωράφια μη οικοδομήσιμα.

Η επίμαχη διάταξη απαγόρευε τη δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, τα οποία βρίσκονταν εντός εκτάσεων χαρακτηρισμένων ως αγροτεμάχια υψηλής παραγωγικότητας.

«Κρίνεται σκόπιμο το άρθρο αυτό να αποσυρθεί και να επανέλθει ώστε να μην έχουμε πολίτες που αισθάνονται ότι κάπου αδικούνται», ανέφερε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του για την αιφνίδια αλλαγή πλεύσης.

Πολύ θετικό χαρακτήρισε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας το γεγονός ότι ο υπουργός ακούγοντας την κοινωνία απέσυρε το άρθρο .

Με την απόσυρση του επίμαχου άρθρου από τον Πάνο Σκουρλέτη θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται το ισχύον καθεστώς, που προβλέπει για τους κατόχους τέτοιων γαιών τη δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν για την ανέγερση κατοικιών, εξοχικών ή και γραφείων μικρής κλίμακας εφόσον τα εν λόγω οικόπεδα πληρούσαν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως να έχουν πρόσοψη σε εθνική – επαρχιακή ή δημοτική οδό ή να βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση 200 και 150 μέτρων αντίστοιχα από εθνικό-επαρχιακό δρόμο και από δημοτικό δρόμο. Με τον τρόπο αυτό, ήταν εφικτή η οικοδόμηση ακόμα και σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων, που είναι η ελάχιστα απαιτούμενη επιφάνεια για την ανέγερση κτισμάτων σε εκτός σχεδίου περιοχές.

http://www.skai.grΚατηγορίεςΔόμηση - Αυθαίρετα

Tags: ,

1 reply

  1. “με το οποίο κινδύνευαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης σε όλη την Ελλάδα να μετατραπούν εν μία νυκτί σε απλά χωράφια μη οικοδομήσιμα”

    Αυτή η πρόταση αρκεί για να καταλάβουμε γιατί αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: