Αντιπαράθεση για κοινοτικό βοσκότοπο

voskotopos agelades ktinotrofia

Ο Κοινοτικός βοσκότοπος της Ερμακιάς Εορδαίας, Π.Ε. Κοζάνης, βρίσκεται στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ της Τοπικής Κοινότητας, ντόπιων κτηνοτρόφων και ομάδας αγελαδοτρόφων από τον Αλμυρό Βόλου, οι οποίοι τα δέκα τελευταία χρόνια, από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, υπενοικιάζουν ιδιωτικές εκτάσεις  στο Βέρμιο, αλλά, λόγω έλλειψης νερού, τα κοπάδια τους ξεδιψούν σε κοινοτικούς βοσκότοπους.

Το πρόβλημα,  αν και διαιωνίζεται χρόνια, ειδικά φέτος, έγκειται στο γεγονός ότι κοινοτικοί βοσκότοποι δεν έχουν εκμισθωθεί με αποτέλεσμα οι αγελαδοτρόφοι που διαθέτουν, όπως ισχυρίζονται, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, να κατηγορούνται για αυθαιρεσία.

Κατά τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ερμακιάς, Δημήτρη Σακελλάρη, για την κατάσταση αυτή ευθύνεται το άναρχο καθεστώς και τα δυσδιάκριτα όρια των ιδιοκτησιών και των κοινοτικών εκτάσεων, εκκρεμότητα που είναι εν γνώσει όλων των αρμοδίων υπηρεσιών. Ένας από τους λόγους της αντιδικίας, συνδέεται και με το γεγονός, ότι έχουν επιστρέψει στο χωριό νέοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της κτηνοτροφίας, και χρειάζονται τους βοσκότοπους.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

http://www.ert.grΚατηγορίεςΚτηνοτροφία - Βοσκότοποι

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: