Εκσυγχρονισμός υποδομών για την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου της Καλαμπάκας

Για τη χρηματοδότηση του μερικού εκσυγχρονισμού της υποδομής της Κρατικής Βιομηχανίας Ξύλου της Καλαμπάκας δεσμεύτηκε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για το ζήτημα της αναβάθμισής της στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Αναπ. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνης, οι Τρικαλινοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη, Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ. Δημόπουλος, ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Νταλός Γεώργιος, τα στελέχη της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μπάτζιος και Κώστας Παπάς, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν τα προβλήματα της κρατικής βιομηχανίας ξύλου, στη βάση της μελέτης μερικού εκσυγχρονισμού που συντάχθηκε με εθελοντική εργασία και χωρίς αμοιβή από τους δασολόγους καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ.κ. Καραστεργίου Σωτήριο, Παπαδόπουλο Ιωάννη, Νταλό Γεώργιο, Σκαρβέλη Μιχαήλ, τον τ. καθηγητή κ. Κακαρά Ιωάννη και το δασολόγο-προϊστάμενο της βιομηχανίας κ. Βράκα Δημήτριο.

Ο κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του μερικού εκσυγχρονισμού της υποδομής του εργοστασίου μέσω του Πράσινου Ταμείου. Σε ό,τι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική του εργοστασίου, αναλύθηκαν και μια σειρά από ιδέες στην κατεύθυνση της αναβάθμισης και της ευέλικτης λειτουργίας της βιομηχανίας, η οποία σε στενή συνεργασία με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη συμμετοχή φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δασικών συνεταιρισμών νέου τύπου, των τοπικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την παραγωγή δασικών προϊόντων και νέων επιχειρηματικών σχημάτων της «κοινωνικής οικονομίας» θα αποτελέσει την ατμομηχανή για μια συνολική προσπάθεια με σκοπό να αναγεννηθεί η παραγωγή προϊόντων από τα μεγάλα δασικά συμπλέγματα των ν. Καρδίτσας και Τρικάλων και να μπουν οργανωμένα στις αγορές νέα καινοτόμα προϊόντα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κλάδου ξύλου-επίπλου-κατασκευών της Δυτικής Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις προτάσεις, και πρότεινε την προετοιμασία μιας αναλυτικής οικονομοτεχνικής μελέτης βιωσιμότητας του επενδυτικού σχεδίου, ενώ δεσμεύτηκε να συμμετάσχει με όλες του τις δυνάμεις στην ισχυροποίηση του εργοστασίου και στην ουσιαστική αναβάθμισή του.

Πηγή: http://www.tameteora.gr


Για το ίδιο θέμα, διαβάστε την απάντηση του κ. Τσιρώνη στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε., κ.κ. Λαμπρούλης Γεώργιος και Στέργιου Κωνσταντίνος → Απάντηση σε ερώτηση

.

..

.

 ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: