Και στη Κύπρο αλλάζει η νομοθεσία για το κυνήγι

tameio_thiras_cyprus

Η πολύ καλά οργανωμένη Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί το κοινό ότι θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση νομοσχεδίου και προσχεδίων κανονισμών που αφορούν τις νομικές διατάξεις και τις ρυθμίσεις θήρας.

Επί της ευκαιρίας, να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο η έκδοση των αδειών θήρας πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι Κύπριοι κυνηγοί έχουν την δυνατότητα από τον υπολογιστή τους, όπως πληρώνουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος ή όπως ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας του κινητού τηλεφώνου, να ανανεώσουν και την άδεια κυνηγιού. Επίσης, μέσω αυτής της απλής διαδικασίας, ο κάθε κυνηγός μπορεί να επιλέξει τον κυνηγετικό σύλλογο που θα ενισχύσει με ποσό που περιλαμβάνεται στη τιμή της άδειας θήρας. Έτσι, δίνεται η επιλογή να ενισχύονται περισσότερο οι κυνηγετικοί σύλλογοι που παρουσιάζουν σημαντικό φιλοθηραματικό έργο και οι περιοχές που δέχονται αυξημένη κυνηγετική πίεση.

adeies_thiras_kupros

https://www.jccsmart.com Ηλεκτρονικός κόμβος για πληρωμές λογαριασμών, συνδρομών και τελών μέσω διαδικτύου.

Η αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας έχουν ετοιμάσει Νομοσχέδιο Τροποποίησης του περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων Νόμου καθώς και Προσχέδια Κανονισμών με τίτλους «Οι περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων (Κατοχή Εκτρεφόμενων ατόμων ειδών Αγρίων Πτηνών ή Άγριας Πανίδας) Κανονισμοί του 2016» και «Οι περί Προστασίας και Διαχείρισης Άγριων Πτηνών και Θηραμάτων (Χώροι Εκπαίδευσης Κυνηγετικών Σκύλων) Κανονισμοί του 2016» και πληροφορούν το κοινό ότι θα πραγματοποιηθεί δημόσια διαβούλευση σχετικά με όλα τα προαναφερθέντα.

Όλα τα πιο πάνω έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας στην διεύθυνση www.cypruswildlife.gov.cy.

Η δημόσια διαβούλευση, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Υπουργείου Οικονομικών την Παρασκευή 5/8/2016 και ώρα 08:30 π.μ.

Γραπτές απόψεις, σχόλια, συστάσεις ή/και παρατηρήσεις, μπορούν να αποσταλούν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση wildlife.thira@cytanet.com.cy μέχρι και τις 2/9/2016.

.

.

.



ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading