Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η έλλειψη δασοπόνων στις δασικές υπηρεσίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗΣ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
(ΕΔΑΔΙΜΑΘ)

Μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού αλλά και αγωνιστικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση μας την στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Οι συμμετέχοντες συνάδελφοι διαπιστώσαμε ότι η υποβάθμιση του Τομέα Δασών και των Δασικών Υπηρεσιών  συνεχίζεται ακάθεκτα και από την σημερινή Κυβέρνηση, όπως αυτό φαίνεται τόσο από το προσχέδιο Νόμου για τις Αποκεντρωμένες  Διοικήσεις, όσο και από αυτό για την εκ νέου Αξιολόγηση των δομών του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Δασών και η συρρίκνωση των Δασικών Υπηρεσιών με την έλλειψη προσωπικού, κύρια σε Δασοπόνους, να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις για το μέλλον των δασικών οικοσυστημάτων.

Σαν Δασοπόνοι που σπουδάσαμε για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στα δασικά οικοσυστήματα δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση.   Εμμένουμε με ξεχωριστό ρομαντισμό στο να απαιτούμε και να θέλουμε να προσφέρουμε τις Επιστημονικές υπηρεσίες προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου.

Τα πάγια και χρόνια αιτήματά μας εξακολουθούν να είναι επίκαιρα και αναγκαία.

Απαιτούμε μέτρα και μέσα για την αναβάθμιση των δασικών οικοσυστημάτων και των Δασικών Υπηρεσιών.

Μαζικές προσλήψεις Δασοπόνων αλλά και άλλων κλάδων που λείπουν από τις Δασικές Υπηρεσίες.

Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που μας έχουν εξαθλιώσει σαν εργαζόμενους.

Επαρκή χρηματοδότηση των Δασικών Υπηρεσιών για να μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκρίνονται στην Προστασία-Ανάπτυξη και Διαχείριση των Δασών.

Καλούμε όλους τους κλάδους των εργαζόμενων στον Δασικό Τομέα  σε Ενότητα  και  Αγώνα για να πετύχουμε λύσεις στα προβλήματά μας.

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται.!!!

ΕΔΑΔΙΜΑΘ



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: