ΦΕΚ: Τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού και συνδρομή στους κυνηγετικούς συλλόγους

 

fek.jpg

Με ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση δημοσιεύτηκαν σήμερα (17/8/2016) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β´2535/17-8-2016) οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες καθορίζονται τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού και η ετήσια συνδρομή των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους.

Η παράλογη αυτή καθυστέρηση, μιας και πρόκειται για πανομοιότυπες σχεδόν αποφάσεις  που εκδίδονται κάθε χρόνο, έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των δασικών υπηρεσιών που καλούνται σε ελάχιστες ημέρες (απομένουν μόλις δυο εργάσιμες ημέρες) να εξυπηρετήσουν χιλιάδες κυνηγούς, πολλοί εκ των οποίων έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν για την έναρξη του κυνηγιού από τα μεγάλα αστικά κέντρα σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μετά και την δημοσίευση των αποφάσεων αυτών σε ΦΕΚ, οι δασικές υπηρεσίες (δασαρχεία, διευθύνσεις δασών άνευ δασαρχείων) μπορούν πλέον να ξεκινήσουν την θεώρηση των αδειών θήρας. Για να εκδώσουν, όμως,  την «τοπική ρυθμιστική» δηλαδή την Δασική Αστυνομική Διάταξη (Δ.Α.Δ.) με τις ρυθμίσεις θήρας στην περιοχή αρμοδιότητας τους, θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ετήσια ρυθμιστική του αρμόδιου υπουργού.

Σχετικά αρχεία:

.


Τέλη έκδοσης αδειών κυνηγιού

Για τους κυνηγούς αναγνωρισμένων-συνεργαζομένων με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικών συλλόγων:

Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού: 10 ευρώ
Τέλη περιφερειακής άδειας κυνηγιού: 30 ευρώ
Τέλη γενικής άδειας κυνηγιού: 60 ευρώ

Για τους κυνηγούς που εφοδιάζονται με άδεια κυνηγιού απευθείας από τις Δασικές Αρχές, τα ανωτέρω τέλη καταβάλλονται με προσαύξηση ενενήντα τοις εκατό (90%) επί του ποσού της ετήσιας συνδρομής των κυνηγετικών συλλόγων. Το ίδιο ποσό καταβάλλεται και από τους υπηκόους Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους ομογενείς, τους υπηκόους ξένων κρατών που διαμένουν στην Ελλάδα πέραν της 15ετίας, τους διπλωματικούς υπαλλήλους

Συνδρομή κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους

Καθορίζεται για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους συνεργαζόμενους Κυνηγετικούς Συλλόγους, στο ποσό των εξήντα (60) ευρώ.

Επίσης, καθορίζεται η ετήσια εισφορά των Κυνηγετικών Συλλόγων στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία σε ποσοστό 8,35% (ήτοι ποσό 5,00 €) και 66,83% (ποσό 40,10 €) αντίστοιχα, από τις καταβαλλόμενες συνδρομές των κυνηγών – μελών τους.

Οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι διαθέτουν τουλάχιστον το ήμισυ των ετησίων εσόδων τους (50%) για φιλοθηραματικές δαπάνες ενώ η Κυνηγετική Συνομοσπονδία διαθέτει τουλάχιστον το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%) των ετησίων εσόδων της για φιλοθηραματικές δαπάνες συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών των φυλάκων θήρας των Ομοσπονδιών και του εξοπλισμού των.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: