Επεισόδιο με λαθροϋλοτόμους στην περιοχή της Γάβριανης

alysopriono_ylotomia

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ κατοίκων του οικισμού Γάβριανης Αλμυρού και λαθροϋλοτόμων σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με αφορμή την παράνομη κοπή δένδρων και την αποκάλυψη της παράνομης ενέργειας από το Δασαρχείο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Μαγνησίας “Θεσσαλία”, «σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τρία άτομα, φέρεται ότι έκοψαν παράνομα ξύλα (δρυς) από δασική έκταση της Γάβριανης. Η ποσότητα των ξύλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσδιορίζεται στους τρεις τόνους. Δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Αλμυρού, που ελέγχουν αυτή την εποχή την περιοχή για παράνομη υλοτομία, ανακάλυψαν και κατάσχεσαν την ξυλεία, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να εντοπίσουν τους λαθροϋλοτόμους. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανακάλυψαν και ένα τρέϊλερ μεταφοράς των ξύλων, το οποίο ωστόσο δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς και ένα τσεκούρι, που κατασχέθηκε.

»Τα ξύλα παραδόθηκαν προχθές το πρωί σε κατοίκους της Γάβριανης βάσει της διαδικασίες του μεσεγγυούχου, που ακολουθεί το Δασαρχείο, καθώς δεν μπορεί να μεταφέρει τα ξύλα. Οι κάτοικοι κλήθηκαν δηλαδή να φυλάξουν την ξυλεία. Το ίδιο απόγευμα ωστόσο οι τρεις παράνομοι λαθροϋλοτόμοι φέρεται να εμφανίστηκαν στην περιοχή και να προκάλεσαν επεισόδιο εις βάρος των μεσεγγυούχων, απειλώντας τους.

»Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, οι τρεις έχουν απασχολήσει και παλαιότερα τις δασικές αρχές για παράνομη υλοτομία, ενώ τους είχαν κατασχεθεί αλυσοπρίονα και ένα αγροτικό αυτοκίνητο.

»Οι μεσεγγυούχοι προέβησαν σε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού. Την υπόθεση διερευνά το Δασαρχείο, που λαμβάνει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους».

Πηγή: e-thessalia.grΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d