Αδειες για το κυνήγι των δύο τρίτων των λύκων στη χώρα δίνει η Νορβηγία

lukos

Η Νορβηγία σχεδιάζει να εξοντώσει τα δύο τρίτα των λύκων που υπάρχουν σε άγρια κατάσταση στη χώρα γιατί επιτίθενται συχνά στα κοπάδια. Πρόκειται για μόλις 68 ζώα που ζουν σε ερημικές εκτάσεις, από τα οποία οι κυνηγοί μπορούν να σκοτώσουν τα 47 σε προκαθορισμένα σημεία.

Το κυνήγι του λύκου στην Νορβηγία αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Μαρτίου κάθε έτους. Πέρυσι 11.571 κυνηγοί έκαναν αίτηση για να σκοτώσουν μόλις 16 λύκους (δείτε ΕΔΩ).

Η κυβέρνηση δικαιολόγησε τον προγραμματισμένο αριθμό θήρευσης της φετινής χρονιάς – τον μεγαλύτερο του τελευταίου αιώνα – με βάση την ζημιά που γίνεται σε κοπάδια προβάτων από τους λύκους. Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης διότι οι λύκοι θεωρούνται απειλή για τα πρόβατα τους.

Η απόφαση έχει προκαλέσει αντιδράσεις από οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι η ζημιά στα κοπάδια είναι μικρή και η εξόντωση των δύο τρίτων του πληθυσμού των λύκων είναι δυσανάλογη. Σύμφωνα με περιβαλλοντικές ομάδες, ο αριθμός των λύκων, που η κυβέρνηση σχεδιάζει να σκοτώσει το τρέχον έτος είναι ο μεγαλύτερος από το 1911.

Η Nina Jensen, επικεφαλής της WWF στη Νορβηγία, δήλωσε: “Πρόκειται για μαζική σφαγή. Δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο τα τελευταία εκατό χρόνια, ακόμα και όταν η πολιτική ήταν ότι όλα τα μεγάλα σαρκοφάγα πρέπει να εξαλειφθούν.

dasarxeio.comΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: