Απαγόρευση κυνηγιού στα καμένα της Χίου

Χίος: Απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για 3 χρόνια σε έκταση 32.431 στρ. που κάηκε από την πυρκαγιά στις 25-7-2016

apagoreusi_kunigiou_xios_

Με απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων μέχρι τις 31-7-2019 σε έκταση εμβαδού τριάντα δυο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα ενός στρεμμάτων (32.431 στρ.) που κάηκαν από την πυρκαγιά στις 25-7-2016 εντός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων και Αγ. Γεωργίου Συκούση περιφερείας Δήμου Χίου.

Περιγραφή ορίων έκτασης

Βόρεια: Αρχίζει από την παραλία στη θέση Κοντορουδια και ακολουθώντας τον υφιστάμενο δασικό δρόμο με κατεύθυνση ανατολική διέρχεται από τις θέσεις Γιαννούλι, Καλαθά, Λοπαϊδι και φθάνει στη θέση Κουκουβά, όπου συναντά ανώνυμο ρέμα. Στη συνέχεια ακολουθεί με κατεύθυνση νότια το ανώνυμο ρέμα μέχρι τη θέση Χωρή όπου συναντά το τέρμα του δρόμου ο οποίος έρχεται από τον επαρχιακό δρόμο Βέσσας – Λιθίου στη θέση Πλάγα – Κορέσι τον οποίο ακολουθεί μέχρι τον άσφαλτο. Κατόπιν ακολουθεί τον επαρχιακό δρόμο προς Βέσσα μέχρι τον ελιγμό στη θέση Απισιά. Στη συνέχεια με κατεύθυνση ανατολική ακολουθεί ανοδικά το ρέμα Σταυρολάγκαδο μέχρι τον αυχένα του βουνού Μπαλή Γύρισμα.

Ανατολικά: Από το σημείο αυτό στο βουνό Μπαλή Γύρισμα και σε νοητή ευθεία με νότια κατεύθυνση συναντά τον δασικό δρόμο ‘’Καταπότες – Καμπί’’ στον ελιγμό του στη θέση Καταπότες τον οποίο ακολουθεί με κατεύθυνση νότια μέχρι τον ελιγμό στη θέση Σκαφίδι. Από εκεί συνεχίζει αρχικά με κατεύθυνση νοτιοανατολική επί ανωνύμου ρέματος μέχρι να συναντήσει κτίσμα το οποίο είναι στο τέλος υφιστάμενης οδού την οποία ακολουθεί μέχρι την επαρχιακή οδό Βέσσας – Αγ. Γεωργίου. Ακολουθεί την ανωτέρω επαρχιακή οδό με κατεύθυνση δυτική μέχρι να συναντήσει τον περιφερειακό της Βέσσας τον οποίο ακολουθεί μέχρι την επαρχιακή οδό Βέσσας – Αρμολίων. Στη συνέχεια ακολουθεί την επαρχιακή οδό μέχρι τη θέση Χριστός. Κατόπιν ακολουθεί τα όρια του υφιστάμενου Καταφυγίου Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) «Σχινώνας – Μαγιάτικο» μέχρι τη θέση Αγ. Αναστασία όπου καταλήγει στη δημοτική οδό Πυργίου – Ελάτας. Κατόπιν την ακολουθεί με νότια κατεύθυνση μέχρι στη θέση Κοντού.

Νότια: Από τη θέση Κοντού και με κατεύθυνση δυτική – βορειοδυτική ακολουθεί τον υπάρχοντα χωματόδρομο μέχρι τη θέση Βαθιά Λαγκάδα στο υφιστάμενο ποιμνιοστάσιο. Από το σημείο αυτό συνεχίζει επί χωματόδρομου νοτιοδυτικά μέχρι να συναντήσει το χωματόδρομο που οδηγεί από το χωριό Ολύμπους στην παραλία Ποταμοί. Τον ακολουθεί με κατεύθυνση προς Ολύμπους μέχρι το τετράστρατο στη θέση “του Κρα η βρύση”. Στη συνέχεια συνεχίζει επί του υφιστάμενου χωματόδρομου που έχει δυτική κατεύθυνση και διέρχεται από τις θέσεις Απαλάτες και Σταυρός μέχρι να συναντήσει το χωματόδρομο που οδηγεί στον Ι. Ναό Αγ. Αντωνίου. Από τη συμβολή των οδών και με νότια κατεύθυνση συνεχίζει επί του χωματόδρομου μέχρι να συναντήσει την επαρχιακή οδό Χίου – Λιμένα Μεστών στη θέση Λάκκοι.

Δυτικά: Συνεχίζει επί της επαρχιακής οδού μέχρι το Λιμένα Μεστών απ’ όπου και ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι τη παραλία στη θέση Κοντορουδια η οποία αποτελεί την αρχή του βόρειου ορίου.

Σχετικό αρχείο:
  • ΑποφΓΓΑπΔιοικ. 62342/5-9-2016 (ΦΕΚ Β´ 3053) Απαγόρευση κυνηγιού μέχρι τις 31-7-2019 σε έκταση εμβαδού τριάντα δυο χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα ενός στρεμμάτων (32.431 στρ.) που κάηκαν από τη πυρκαγιά στις 25-7-2016 εντός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων και Αγ. Γεωργίου Συκούση περιφερείας Δήμου Χίου


ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: