«Καταπατήσεις στο Ποικίλον»

poikilo_oros

Στο πρόβλημα των διεκδικήσεων έκτασης στο Ποικίλον Όρος από τον Ιερό Ναό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας και τις ενέργειες των Δήμων Πετρούπολης, Περιστερίου και Χαϊδαρίου, αναφέρεται σε άρθρο του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο, για την ιστοσελίδα ΟΤΑ (http://www.praktoreio-ota.gr/) ο δήμαρχος Πετρούπολης Ευάγγελος Σίμος.

Το πρόβλημα των διεκδικήσεων της λεγόμενης έκτασης «Πεύκα Βέρδη» από τον Ιερό Ναό«Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας απασχολεί εδώ και πολλές δεκαετίες, τόσο ιδιοκτησιακά, όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης, τον Δήμο Πετρούπολης τους όμορους Δήμους Περιστερίου, Χαϊδαρίου, αλλά και το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» Λαμίας επιχειρεί να αποσπάσει από το Δημόσιο μεγάλο τμήμα της έκτασης αυτής και ζητά να αναγνωρισθεί αποκλειστικός κύριος σε ένα μεγάλο τμήμα του, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Έχει υποβάλει ήδη στο Κτηματολόγιο δηλώσεις κυριότητας 7.200 στρεμμάτων στη Δυτική Αθήνα, από τα οποία 3.200, αδόμητα και δομημένα, βρίσκονται στην Πετρούπολη και τα υπόλοιπα 4.000 σε γειτονικούς μας δήμους.

Έχει υποβάλει δε ενστάσεις και διεκδικεί 417 αδόμητα γεωτεμάχια εντός σχεδίου (ιδιόκτητα οικόπεδα, κοινόχρηστοι χώροι) και 65 γεωτεμάχια εκτός σχεδίου. Διεκδικεί δηλαδή πλατείες, αθλητικά πάρκα, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλους αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους, αλλά και οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στον ιστό της πόλης και ανήκουν σε εκατοντάδες κατοίκους της Δήμου μας, αμφισβητώντας ευθέως την κυριότητά τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: