Δ/νση Δασών Ξάνθης: Υλοποίηση διαδικτυακής εφαρμογής διαχείρισης δασικών δεδομένων

site

Δελτίο Τύπου 
Διεύθυνση Δασών Ξάνθης

Η Διεύθυνση Δασών Ξάνθης στα πλαίσια του προγράμματος LIFE14 CCM/IT/000905 “FoResMit” «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΩΝ ΔΑΣΩΝ ΚΩΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ», που διενεργείται σε συνεργασία με το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αντίστοιχους φορείς της Φλωρεντίας της Ιταλίας, υλοποίησε, μέσω της Δράσης C2 THINNING INTERVENTION  του έργου, το σχεδιασμό και ανάπτυξη πρότυπης δυναμικής διαδικτυακής εφαρμογής για δασοδιαχειριστικά δεδομένα του δημόσιου δάσους «Γέρακα – Ξάνθης – Κιμμερίων».

Η διαδικτυακή εφαρμογή αφορά τα διαχειριστικά δεδομένα (ισχύουσα διαχειριστική μελέτη) του Δημοσίου δάσους «Γέρακα – Ξάνθης – Κιμμερίων», και θα αποτελέσει τον πιλότο για την υλοποίηση της εφαρμογής στη συνέχεια σε όλα τα δασικά συμπλέγματα της Π.Ε. Ξάνθης.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, φορέας ή οργανισμός μπορεί μέσω της ιστοσελίδας www.xanthigerakas-forest.gr ή μέσω εφαρμογής (App) για λειτουργικό Google Android κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών (είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα) να ενημερωθεί πλήρως για το δημόσιο δάσος και το διαχειριστικό του σχέδιο και να πλοηγηθεί στον διαδικτυακό χάρτη μέσω WebGIS.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 23.11.2016

follow_fb.gif



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , , ,

2 replies

  1. Ορίστε και η δική σας ανάρτηση στο Facebook, από τον Νοέμβριο του 2013, όταν μου δίνατε συγχαρητήρια για την εργασία:
    https://www.facebook.com/Dasarxeio/posts/549670885112570

  2. Το παραπάνω έργο αποτελεί αντίγραφο της διαδικτυακής εφαρμογής που εκπόνησα ως πτυχιακή εργασία στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, με θέμα «Ανάπτυξη Διαδικτυακής Εφαρμογής Διαχείρισης Δασικών Δεδομένων» και αριθ. πρωτοκόλλου 2490/21-11-2013. Δεν έχει παραχωρηθεί καμία άδεια χρήσης της πτυχιακής εργασίας και του λογισμικού της εργασίας, ούτε στην Δ/νση Δασών Ξάνθης, ούτε στον ανάδοχο του έργου. Την υπόθεση πλέον θα την κρίνει η δικαιοσύνη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: