Επεισοδιακή κατάσχεση οχήματος. Κινδύνεψαν οι θηροφύλακες

gkop_katasxesi_autokinitou

Ανακοίνωση
Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 τρεις θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου με περιοχή ευθύνης τους Κ.Σ. Καμαρών, Άργους και Κορίνθου, σε συνεργασία και με τον θηροφύλακα του Κ.Σ. Πατρών αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα το βράδυ μετέβηκαν στην ευρύτερη περιοχή Αγ. Γεωργίου του Δήμου Ερυμάνθου. Στις 11.00 μ.μ. εντόπισαν ένα όχημα να κινείται στην γύρω περιοχή και να κάνει χρήση προβολέα στα χωράφια για τον εντοπισμό θηραμάτων. Άμεσα δύο θηροφύλακες πλησίασαν πεζοί την περιοχή προκειμένου να προσεγγίσουν διακριτικά το όχημα όπου διαπίστωσαν την χρήση του προβολέα και ζήτησαν την συνδρομή των συναδέλφων τους με τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα, ώστε να προβούν στον έλεγχο και την σύλληψη των δραστών.

Το όχημα με τον προβολέα, συνεχίζοντας την πορεία του για τον εντοπισμό θηραμάτων, κατέφθασε στην διασταύρωση που το περίμεναν οι δύο πεζοί θηροφύλακες, λίγο πριν τους συναντήσουν εκεί οι άλλοι δύο θηροφύλακες με το υπηρεσιακό όχημά τους.

Οι θηροφύλακες έκαναν σήμα στον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του για έλεγχο. Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθώντας να χτυπήσει τους θηροφύλακες, αναγκάζοντας τους να πηδήξουν στην άκρη του δρόμου προκειμένου να αποφύγουν το όχημα. Στην προσπάθειά του δε να διαφύγει και να τους χτυπήσει, προσέκρουσε σε περίφραξη και έπεσε σε νεροφάγωμα του αγροτικού δρόμου.

Στο όχημα, το οποίο δεν έφερε πινακίδες, βρίσκονταν δύο άτομα εκ των οποίων ο συνοδηγός κρατούσε στα χέρια του ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση.

Οι θηροφύλακες επιβιβάστηκαν στο υπηρεσιακό όχημα και με την συνδρομή των συναδέλφων τους προέβησαν στην διερεύνηση της γύρω περιοχής για τον εντοπισμό του εν λόγω οχήματος, το οποίο κατάφεραν να ανακαλύψουν σε πιλοτή σε οικία στην περιοχή Μπατζέϊκα Καλεντζίου.

Στο σημείο κατέφθασε η Αστυνομία την οποία είχαν ειδοποιήσει οι θηροφύλακες αλλά από την εν λόγω οικία παρά τις εκκλήσεις αμφοτέρων δεν εξήλθε κανένας. Στην συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας υπηρεσίας για το περιστατικό καθώς επίσης ότι το όχημα δεν έφερε πινακίδες και ότι βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού με τα κλειδιά στην μηχανή. Η κα Εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του οχήματος ως μέσου παράνομης θήρας, το οποίο με την συνδρομή της Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Χαλανδρίτσας προκειμένου να παραδοθεί σε χώρο φύλαξης του Τελωνείου της Πάτρας ή στο ΟΔΔΥ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξακριβώθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος καθώς επίσης ότι ο υιός του ιδιοκτήτη είχε καταδικαστεί πρόσφατα σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη θήρα την νύχτα, και αμφότεροι δεν κατείχαν άδεια θήρας. Επίσης, κατά τον έλεγχο του οχήματος βρέθηκαν στο εσωτερικό του ίχνη από φρέσκα φτερά μπεκάτσας.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη άσκηση θήρας, ενώ κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που ήταν άνευ πινακίδων.

Είναι σαφές ότι οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου θα συνεχίσουν σθεναρά την άσκηση των καθηκόντων τους για την διαφύλαξη του θηράματος και εν γένει του φυσικού μας περιβάλλοντος, και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους αμετανόητους τυφεκιοφόρους λαθροθήρες να διαβάλουν την κυνηγετική δραστηριότητα καθώς αποτελούν ξένο σώμα, πλήρως περιθωριοποιημένο και καταδικαστέο από την κυνηγετική οικογένεια.


.
Δημοσιεύτηκε στο dasarxeio.com | 05.12.2016

follow_fb.gifΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: