Παράταση της περιόδου θήρας του αγριόχοιρου

agriogourouna

Η Ζ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων με δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδας της αναφέρει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι, με εσωτερική πληροφόρηση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που είχε ο Πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ Μπαλατσός Ευάγγελος, μόλις υπογράφτηκε η νέα υπουργική απόφαση, η οποία επιτρέπει τη θήρα του αγριόχοιρου έως  την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.».

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση “Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2016 – 2017” η περίοδος θήρας του αγριόχοιρου λήγει στις 20 Ιανουαρίου 2017. Με την παράταση αυτή της περιόδου, μέχρι την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, δίνεται η δυνατότητα για 3 επιπλέον κυνηγετικές ημέρες-εξόδους μιας και οι επιτρεπόμενες ημέρες θήρας του αγριόχοιρου είναι η Τετάρτη, το Σάββατο και η Κυριακή.

Όμως και κάθε άλλη παρόμοια κανονιστική πράξη, η απόφαση για να λάβει νόμιμη υπόσταση πρέπει να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επειδή πολλές περιοχές βρίσκονται καλυμμένες με χιόνι, οι κυνηγοί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους τις απαγορεύσεις θήρας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών (ΕΔΩ).ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d