Εγκρίθηκε διεθνής σύμβαση για την περιβαλλοντική προστασία των Πρεσπών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής η διακρατική συμφωνία για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή των Πρεσπών.

prespes_

Το νομοσχέδιο τιτλοφορείτα: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Αλβανίας, της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη της Περιοχής του Πάρκου Πρεσπών».

Όπως επισήμανε – εισηγούμενος την σύμβαση- ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ««σκοπός της Συμφωνίας αυτής είναι η μία ολοκληρωμένη προστασία και η διατήρηση της μοναδικής βιοποικιλότητας στην περιοχή των Πρεσπών, αλλά και αειφόρου ανάπτυξης σε μια περιοχή των Βαλκανίων, όπου συνυπάρχουν πολλούς αιώνες τώρα ο άνθρωπος και η φύση».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην βαλκανική διάσταση του θέματος σημειώνοντας ότι «μετατρέπουμε το νερό σε ένα παράγοντα συνεργασίας, επίλυσης προβλημάτων, συνεργασίας των λαών, κάτι που αντιστοιχεί και στην φιλειρηνική στάση του Αριστερού και Προοδευτικού Κινήματος, αλλά και στα οικολογικά απαιτούμενα της σημερινής εποχής, αλλά και όλης της προοδευτικής κοινότητας. Αυτό είναι το διαφορετικό. Ένα πεδίο ανταγωνισμού και συγκρούσεων, το κάνουμε εργαλείο συνεργασίας και ανάπτυξης».

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

www.vouliwatch.grΚατηγορίεςΕπικαιρότητα, Νομοθεσία, Προστατευόμενες περιοχές

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: