Τραγικό περιστατικό λαθροθηρίας. Εξόντωσαν 6 αγριόγιδα, τα 5 σε προχωρημένο στάδιο κυοφορίας

agriogida

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό λαθροθηρίας έρχεται να προστεθεί στο βαρύ κατάλογο του φετινού χειμώνα. «Συμμορία» ημεδαπών λαθροκυνηγών εξόντωσε ένα μικρό κοπαδάκι έξι αγριόγιδων (Rupicapra rupicapra) που λόγω των έντονων χιονοπτώσεων είχε βρει προσωρινό καταφύγιο κοντά στο χωριό Τσεπέλοβο στο όρος Τύμφη. Δυστυχώς τα πέντε αγριόγιδα ήταν θηλυκά, και λόγω εποχής σε προχωρημένο στάδιο κυοφορίας, ενώ το έκτο ήταν νεαρό («χρονιάρικο»).

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, όλα ξεκίνησαν στις έντεκα περίπου το πρωί, της Τρίτης 21/2, όταν στην περιοχή του Τσεπελόβου, θηροφύλακες που περιπολούσαν, εντόπισαν ύποπτες κινήσεις. Η ομάδα ενισχύθηκε και στην περιοχή κατέφτασαν τρία συνολικά πληρώματα θηροφυλάκων.

Κατέλαβαν κρίσιμες θέσεις καθώς είχαν προηγηθεί αρκετοί πυροβολισμοί και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν. Προφανώς όμως έγιναν αντιληπτοί από τους λαθροθήρες. Έτσι όταν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν, σταθμεύθηκε για έλεγχο, δεν εντοπίστηκε κανένα σκοτωμένο ζώο. Μάλιστα τα άτομα που επέβαιναν ισχυρίζονταν ότι είχαν χάσει τα σκυλιά και τα αναζητούσαν!

Από την εξονυχιστική έρευνα των θηροφυλάκων όμως, εντοπίστηκαν ίχνη αίματος και τρίχες. Έτσι έγινε ενδελεχής έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και κατάφεραν σε μικρή απόσταση να εντοπίσουν τα έξι νεκρά αγριόγιδα, τα οποία είχαν σκεπάσει πρόχειρα με κλαδιά.

Οι τρεις συνελήφθησαν ενώ ένα τέταρτο άτομο διέφυγε μαζί με τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε και αναζητείται πλέον από την αστυνομία. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι θηροφύλακες ζήτησαν από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και έγινε έλεγχος στα σκοτωμένα αγριόγιδα κατά τον οποίο διαπιστώθηκε ότι φέρουν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Για την επιτυχημένη προσπάθεια σύλληψης των αδίστακτων λαθροκυνηγών αξίζει όλοι μας να συγχαρούμε τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της Ε´ ΚΟΗ που συμμετείχαν στην εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή.

[Φωτογραφίες & πληροφορίες: Χαρητάκης Παπαϊωάννου]

agriogida_xaritakisΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Θήρα

Tags: , , , , ,

5 replies

  1. μετά από ένα χρόνο έγινε κάτι? τιμωρήθηκαν οι ένοχοι? γελάνε εις βάρος των οικολόγων,- φιλόζωων, τους οποίους θεωρούν γραφικούς.

  2. φωτια και πελεκυς

  3. Η σωτηρια της πολης βρισκεται στους νομους.Αριστοτελης

  4. Οι νομοι ανακαλυπτουν την ανομια αλλα δεν την καταργουν.Μιλτων

  5. τι να πω…χωρίς λόγια…η αυστηρότερη των ποινών..και ενα εξοντωντικό πρόστιμο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: