Διεύθυνση Δασών Ροδόπης: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Με επιτυχία πραγματοποιήσαμε τις δράσεις που διοργανώσαμε και φέτος για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου, με στόχο την ανάπτυξη τη φιλοδασικής συνείδησης των συμπολιτών μας και κυρίως την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών.

Στα πλαίσια αυτά επισκεφτήκαμε το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Σαπών, όπου παρουσιάσαμε στους μικρούς μαθητές πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διάρκειας μιάμισης ώρας. Τους μιλήσαμε, με παιγνιώδη τρόπο, για την αξία του Δάσους, τις ωφέλειές του, αλλά και τους κινδύνους που το απειλούν, τους διαβάσαμε μικρό παραμύθι που συντάξαμε για «Το παράπονο του Δάσους», παίξαμε παντομίμα με θέμα την πανίδα της περιοχής και φυτέψαμε δέντρα στον προαύλιο χώρο των σχολείων.

Επιπλέον, αποστείλαμε μηνύματα σε σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών για να διαβαστούν την ημέρα του εορτασμού, όπως και σχετικές αφίσες που σχεδίασε η Υπηρεσία μας, ενώ παράλληλα με αυτή τη δράση, στο Δασονομείο Σαπών έλαβε χώρα δωρεάν διάθεση δενδρυλλίων που μας χορήγησε η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αν. Μακ. Θράκης.

Τέλος, αποστείλαμε δελτία τύπου με το μήνυμα της ημέρας και ανακοίνωση για τις παραπάνω δράσεις σε εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, κ. Γκοτζαρίδου Μαρίνα, έδωσε συνέντευξη σε εφημερίδα της πόλης και στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τις Διευθύντριες των δυο νηπιαγωγείων για την άψογη συνεργασία μας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Α.Μ.Θ. για τη χορήγηση των δενδρυλλίων, όπως και τον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών για την αρωγή τους στη μεταφορά αυτών.

Διεύθυνση Δασών Ροδόπης



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading