ΠΟΓΕΔΥ: Ανακοίνωση για το θέμα του αποκλεισμού Γεωτεχνικών από θέσεις ευθύνης του Υπ. Υποδομών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4 Απριλίου, αντιπροσωπεία Γεωτεχνικών είχε συνάντηση με τον κ. Σ. Αποστόλου Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας κ. Α. Φλαμπουράρη.

Η συνάντηση αφορούσε στο θέμα του αποκλεισμού των ΠΕ Γεωτεχνικών, από τις θέσεις ευθύνης στο Σχέδιο του νέου Οργανισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η αντιπροσωπεία Γεωτεχνικών αποτελούνταν από τους κ.κ.: Νικόλαο Κακαβά Πρόεδρο της ΠΟΓΕΔΥ, Νικόλαο Μπόκαρη Γενικό Γραμματέα ΠΟΓΕΔΥ και Μέλος του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ, Ξεν. Σταυρόπουλο Πρόεδρο του Σ.Ε.Γ, Καίτη Πλέσσα, Πρόεδρο του ΠΑΣΥΓΕΔΗ και Νικ. Σιδηρόπουλο Μέλος Δ.Σ. του ΠΑΣΥΓΕΔΗ.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και υπήρξε αναλυτική παρουσίαση των επιχειρημάτων από τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των Γεωτεχνικών Φορέων. Έγινε συγκριτική αναφορά ανάμεσα στο ισχύον οργανόγραμμα και το προτεινόμενο και καταδείχτηκε η αδικία σε βάρος των συναδέλφων Γεωλόγων, οι οποίοι αποκλείονται από τις θέσεις ευθύνης αναιτιολόγητα Δόθηκε έμφαση στους υπηρετούντες σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων υπηρετούν σαράντα οκτώ (48) Γεωτεχνικούς, στις δεκαεπτά (17) θέσεις ευθύνης που προβλέπονταν μέχρι σήμερα για τους συναδέλφους Γεωτεχνικούς καθώς και στις πάνω από 170 θέσεις ευθύνης στον οργανισμό που προτάθηκε από τον οποίο έχουν ουσιαστικά αποκλειστεί οι συνάδελφοι. χωρίς καμία αιτιολογία.

Οι προτάσεις μας για αύξηση των θέσεων ευθύνης τεκμηριώθηκαν με επιχειρήματα αναφορικά με την συνάφεια και την επιστημονική γνώση των Γεωτεχνικών, σε συνδυασμό με το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιακών Μονάδων. Τέλος, ζητήθηκε να υπάρξει παρέμβαση, εκ μέρους του Υπουργού, ώστε να τροποποιηθεί η Πρόταση του Π.Δ. και να συμπληρωθεί με την προσθήκη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, στις θέσεις ευθύνης που προτείνουμε .

Ο κ. Αποστόλου άκουσε με κατανόηση το δίκαιο αίτημά μας, συμφώνησε με το αυτονόητο, ότι δεν μπορεί οι Γεωτεχνικοί να αποκλείονται από τις θέσεις ευθύνης και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, υπέρ των αιτημάτων του κλάδου.

Κατόπιν των παραπάνω, είμαστε σε αναμονή πρωτοβουλιών εκ μέρους του Γραφείου του Υπουργού για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, για το θέμα, και συνεχίζουμε τις ενέργειές μας προς κάθε κατεύθυνση, για την αποκατάσταση της Θεσμικής Αναγνώρισης των Γεωτεχνικών.

.

.ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: