Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις λεκάνες απορροής Στρυμόνα και Εβρου

evros_plimmires
Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών και κατασκευής νέων στις τρεις λεκάνες απορροής των ποταμών Στρυμόνα και ‘Εβρου θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς εγκρίθηκε σχέδιο ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Βουλγαρία. Συγκεκριμένα το πράσινο φως δόθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του διασυνοριακού προγράμματος που συνεδρίασε στις Σέρρες, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Το έργο με την ονομασία “προστασία από πλημμύρες” έχει επιμέρους προϋπολογισμό 4,2 εκατ. ευρώ για την πλευρά της Βουλγαρίας και 7,3 εκατομμύρια ευρώ για την πλευρά της Ελλάδας και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και τεσσάρων περιφερειών της Βουλγαρίας (Χάσκοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Σμόλιαν και Κίρτζαλι).

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, στις δράσεις που προβλέπεται να γίνουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η στεγάνωση σε τμήματα του ανατολικού αναχώματος της λίμνης Κερκίνης, η ανάπτυξη και εφαρμογή κοινού πλαισίου αξιολόγησης εδαφοϋδατικών χαρακτηριστικών, με σκοπό την δημιουργία ειδικού σχεδίου διαχείρισης της διάβρωσης στη λεκάνη του ποταμού Στρυμόνα και η προμήθεια συστήματος αρθρωτής αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΥδατικοί πόροι

Tags: , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: