Ο Φάμελλος στην ΚΕΔΕ για τους δασικούς χάρτες

Οι δασικοί χάρτες, το νέο νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και τα χρηματοδοτικά εργαλεία των έργων διαχείρισης απορριμμάτων της χώρας ήταν τα βασικά θέματα της ατζέντας του Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτη Φάμελλου, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο Αν. ΥΠΕΝ ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ για τις εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με τον σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΕΝ, ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στους δασικούς χάρτες τόνισε πως “όσοι Δήμοι δεν έχουν ενσωματώσει τα στοιχεία των οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες, θέτουν σε αμφισβήτηση τα δικαιώματα των πολιτών στην περιοχή τους”, ενώ διευκρίνισε για ακόμα μία φορά ότι τα στοιχεία των οικιστικών πυκνώσεων δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με διαδικασία πολεοδομικής επέκτασης.

Επίσης, προανήγγειλε ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής θα υπάρξει εκ μέρους του ΥΠΕΝ ανακοίνωση ενός ακόμα βελτιωτικού εργαλείου για τους αγρότες, που θα αφορά στα συνοδευτικά στοιχεία της αίτησης που πρέπει να υποβάλουν για τις αλλαγές χρήσης, τις  εκχερσώσεις και τις γεωργικές λειτουργίες σε πρώην δασική έκταση.

Ο Αν. ΥΠΕΝ σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην υποβολή των αιτήσεων, αλλά διευκόλυνση σε τεχνικό επίπεδο. Για παράδειγμα, τα τοπογραφικά ή άλλα στοιχεία θα μπορούν να συμπληρωθούν και εκ των υστέρων.ΚατηγορίεςΔασικοί Χάρτες

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: