Νέα ενημερωτικά μηνύματα για την προστασία μας από τις δασικές πυρκαγιές

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ετοίμασε και παρουσιάζει και τη φετινή αντιπυρική περίοδο δύο νέα ενημερωτικά μηνύματα σε μορφή βίντεο για τις δασικές πυρκαγιές και τους τρόπους προστασίας μας από αυτές.

Τα δύο μηνύματα φέρουν έναν κοινό τίτλο: «Δασικές Πυρκαγιές- Προετοιμάσου» και περιέχουν βασικές οδηγίες προστασίας για την καλύτερη προετοιμασία των ατόμων και των οικογενειών τους απέναντι στις δασικές πυρκαγιές. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας ολόκληρης ενότητας βίντεο που θα αφορά στις δασικές πυρκαγιές, με την παραγωγή στο μέλλον αντίστοιχων ενημερωτικών μηνυμάτων για άλλα επιμέρους ενδιαφέροντα θέματα.

Το πρώτο από τα ενημερωτικά μηνύματα παρουσιάζει τα κυριότερα μέτρα προετοιμασίας που μπορούμε να λάβουμε προκειμένου να προστατεύσουμε το σπίτι μαςαπέναντι στη δασική πυρκαγιά που μπορεί να εξελίσσεται κοντά μας. Το δεύτερο ενημερωτικό μήνυμα στοχεύει στην ενημέρωση για τα κυριότερα στοιχεία του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, ο οποίος εκδίδεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και ενημερώνει για την επικινδυνότητα εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, ανά την Επικράτεια. Το μήνυμα προβάλλει επίσης και τα βασικότερα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, για τις δασικές πυρκαγιές.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη και έγκαιρη ενημέρωση του κοινού για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και προς όφελος της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης όλων προς την κατεύθυνση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας και του φυσικού πλούτου που μας περιβάλλει, παρακαλούμε για την περαιτέρω δημοσιοποίηση και προβολή των ενημερωτικών μηνυμάτων, προκειμένου να συμβάλλουμε από κοινού στον περιορισμό των συνεπειών από την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών.

Μπορείτε να βρείτε τα ενημερωτικά μηνύματα στους παρακάτω συνδέσμους:

 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Δασικές Πυρκαγιές: Προετοιμάσου

 

 

 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

 

 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: