Στολές δασοφυλάκων: Μέτρα ή ημίμετρα;

Αφορμή γι’ αυτή την επιστολή στάθηκε η υπογραφή από τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Σ. Φάμελλο, της αριθμ. 159991/4305/26.07.2017 (ΦΕΚ Β 2973) απόφασης, με την οποία επιβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ η χρήση υπηρεσιακής «στολής» από τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΔΕ Γεωτεχνικών – Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων (άραγε υπάρχει κάποιος συνάδελφος ΥΕ ακόμη σε κάποια Δασική Υπηρεσία;).

Κάποιοι χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση, ως το πρώτο βήμα, για την δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής.

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Ένστολο Σώμα δεν δημιουργείται με μια Υπουργική απόφαση. Ένστολο Σώμα δημιουργείται με Προεδρικό Διάταγμα. Με εκπαιδευμένο προσωπικό. Με μέσα. Με υλικοτεχνική υποδομή. Και το πιο βασικό: ΜΕ  ΧΡΗΜΜΑΤΑ….

Ένστολο Σώμα σημαίνει ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.

Ένστολο Σώμα σημαίνει ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ένστολο Σώμα σημαίνει ΕΝΙΑΙΑ ΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Και τέλος Ένστολο Σώμα σημαίνει ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Σε  όλα τα παραπάνω η ως άνω απόφαση δεν δίνει καμία απάντηση.

Η απόφαση αυτή, έρχεται σε συνέχεια παλιότερων αποφάσεων, να φέρει ακόμη έναν διαχωρισμό των υπαλλήλων της Δασικής Υπηρεσίας σε πατρικίους  και πληβείους. Σε «ένστολους» και μη. Όπως προηγούμενες αποφάσεις  έχουν  διαχωρίσει τους δασικούς σε απαραίτητους και μη απαραίτητους. Σε δικαιούμενους  υπερωριών και σε μη.

Δυστυχώς κάποιοι «συνάδελφοι» οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στα κεντρικά των Αθηνών, οδηγούν εδώ και χρόνια, αρχομένης από την μαύρη περίοδο του 1998, που οδήγησαν την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Γεωργίας, να μεταφέρει την αρμοδιότητα της δασοπυρόσβεσης στο Πυροσβεστικό Σώμα, με τα αποτελέσματα που όλοι μας βλέπουμε σήμερα, και την σημερινή πολιτική ηγεσία σε λάθος αποφάσεις.

Η λύση στο πρόβλημα της Δασοπροστασίας είναι μία και μόνη:  Υλοποίηση του ομόφωνου πορίσματος της Βουλής των Ελλήνων για την δημιουργία Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, Επαναφορά όλων των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στο φυσικό τους χώρο: Την δασική Υπηρεσία. Καθετοποίηση της υπηρεσίας  σε ένα υπουργείο. Προσλήψεις νέου και εκπαιδευμένου προσωπικού όλων των κλάδων. Και φυσικά δημιουργία ΕΝΣΤΟΛΟΥ – ΕΝΟΠΛΟΥ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ στο οποίο θα φέρουν στολή όλοι οι υπάλληλοι ανεξάρτητα της ειδικότητας ή των καθηκόντων τους… Όλα τα άλλα είναι κινήσεις προς το κενό και ευχολόγια…

Εύχομαι και ελπίζω η αρμόδια πολιτική ηγεσία να δει τον σωστό δρόμο και να ακολουθήσει  τα σωστά ίχνη προς την δημιουργία του ΔΑ.ΣΩ. που τόσες δεκαετίες περιμένουμε.

Να θυμούνται μόνο ότι με παλαιά υλικά δεν χτίζονται καινούργια οικοδομήματα…

Απόστολος Γκουγκουλιάς

ΔΕ Γεωτεχνικός – Δασοφύλακας
Πρόεδρος Δ.Σ. του Συλλόγου Δασοφυλάκων
Δημοσίων Υπαλλήλων Κεντρικής Ελλάδος


Για το ίδιο θέμα:
Περιγραφή της στολής και του δελτίου υπηρεσιακής ταυτότητας δασικών υπαλλήλων
– Εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση για τη δημιουργία ένστολης Δασοφυλακής


.
dasarxeio.com | 31.08.2017

 


follow_fb.gif

.

.

.
.

Κράτα τοΚράτα τοΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Επικαιρότητα

Tags: , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: