Καταδίκη εθελοντή δασοπυροσβέστη για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος

 

Ένας 45χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης καταδικάστηκε σήμερα από το τριμελές πλημμελειοδικείο Σάμου σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή ως υπαίτιος της δασικής πυρκαγιάς στα Κοντακέικα Σάμου την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ που μετέδωσε την είδηση, ο ίδιος ειδοποίησε το εθελοντικό κλιμάκιο για την πυρκαγιά και στη συνέχεια ενημέρωσε ότι είχε δει κάποιον άγνωστο να προσπαθεί να διαφύγει από το συγκεκριμένο σημείο. Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας όμως, ύστερα από έρευνα διαπίστωσε ότι ο ίδιος ο 45χρονος έβαλε φωτιά με έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και στη συνέχεια ειδοποίησε το κλιμάκιο ώστε να ξεκινήσει η διασικασία της πυρόσβεσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , ,

2 replies

  1. δηλαδη εβαλε φωτια και δεν πηγε ουτε μια ωρα φυλακη…. Μπραβο στα ελληνικα δικαστηρια

  2. Εάν έτσι αντιμετωπίζονται από την δικαιοσύνη οι αποδεδειγμένα εμπρηστές, δεν έχουμε ελπίδα. Κάψε ό,τι θέλεις, να είσαι καλό παιδί τρία χρονάκια, και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
    Εγώ όμως αμφισβητώ και την ψυχική ισορροπία του ατόμου αυτού. Η απόφαση, λοιπόν, έπρεπε απαραίτητα να προβλέπει και παρακολούθησή του από τους ψυχιάτρους. Μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η επεικής αντιμετώπισή του.
    Με λίγα λόγια: Αν είναι καλά, τιμωρείται. Αν όχι, περιθάλπεται. Ούτε το μεν ούτε το δε είναι λύση ακατανόητη, γιατί δεν είναι “λύση”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: