Παράταση της απαγόρευσης κυνηγιού σε περιοχές του Δήμου Λαυρεωτικής

Την παράταση της απαγόρευσης του κυνηγιού μέχρι την 5η Αυγούστου 2019 στις θέσεις “Λάκιζα, Μουζάκι, Βίλια, Διψέλιζα, Ομβριόκαστρο” Δήμου Λαυρεωτικής, προβλέπει απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που εκδόθηκε μετά από πρόταση του δασαρχείου Λαυρίου.

Πιο συγκεκριμένα, με την αριθμ. 10961/11.8.2017 (Β´ 3273) απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής παρατείνεται, μέχρι την 5.8.2019, η ισχύς της με αριθ. 3213/7.8.2014 απόφασης με την οποία απαγορεύτηκε το κυνήγι για τρία χρόνια  σε ολόκληρη την καμένη έκταση, από την πυρκαγιά της 12ης Ιουλίου 2014,  μετά των περιφερειακών μη καμένων τμημάτων της, συνολικού εμβαδού 12.366 στρ., στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής και ιδίως στις θέσεις «ΛΑΚΙΖΑ, ΜΟΥΖΑΚΙ, ΒΙΛΙΑ, ΔΙΨΕΛΙΖΑ, ΟΜΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ».

Σχετικές αποφάσεις:
Απόφαση 10961/11.8.2017 (Β´ 3273)  Παράταση ισχύος απόφασης απαγόρευσης θήρας στις θέσεις “Λάκιζα, Μουζάκι, Βίλια, Διψέλιζα, Ομβριόκαστρο” Δήμου Λαυρεωτικής.
Απόφαση 3213/7.8.2014 (ΦΕΚ Β’ 2249) Απαγόρευση θήρας αιτία πυρκαγιάς στις θέσεις «Λάκιζα, Μουζάκι, Βίλια, Διψέλιζα, Ομβριόκαστρο του Δήμου Λαυρεωτικής Ν. Αττικής».
Περιγραφή Ορίων

Τα όρια της προς απαγόρευση περιοχής άρχονται από την διασταύρωση της κεντρικής επαρχιακής οδού Λαυρίου−Κερατέας προς Παλαιοκαμάριζα και ακολουθούν την λεωφόρο Παλαιοκαμάριζας μέχρι την Άνω Πλάκα όπου συναντούν τον παλαιό επαρχιακό δρόμο Λαυρίου Κερατέας. Στο ύψος της Λάκιζας, στην στάση των λεωφορείων στρίβουν δεξιά στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου την οποία ακολουθούν μέχρι να συναντήσουν ανώνυμο χωματόδρομο από τον οποίο στρεφόμενα ανατολικά και κατόπιν προς βορρά τον ακολουθούν μέχρι να συναντήσουν ανώνυμο ρέμα στο ύψος των μαντριών στην περιοχή του Ομβριοκάστρου. Τα όρια στην συνέχεια ακολουθούν δεύτερο ρέμα προς βορρά περιβάλλουν την κορυφή «Αβρόκαστρο» από τον πλησιέστερο χωματόδρομο και στρεφόμενα προς ανατολάς φθάνουν στον πρώην ΧΑΔΑ Κερατέας, από τον οποίο στρεφόμενα νότια ακολουθούν αγροτοδασικό δρόμο μέχρι την οδό 25ης Μαρτίου στην περιοχή Λουτρόθι, Διψέλιζα. Ανατολικά τα όρια ακολουθούν την οδό 25η Μαρτίου και μετά την οδό Ελαιοχωρίου μέχρι που συναντούν την διασταύρωση της Παλαιοκαμάριζας όπου άρχισαν Η έκταση αυτή συνορεύει:
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ: οδός 25ης Μαρτίου και οδός Ελαιοχωρίου
ΔΥΤΙΚΑ: Αγροτοδασική οδό και ανώνυμο ρέμα
ΒΟΡΕΙΑ: Αγροτοδασική οδός βορείως του ΧΑΔΑ Κερατέας
ΝΟΤΙΑ: Λεωφόρο ΠαλαιοκαμάριζαςΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: