Σύλληψη αντιπροέδρου κυνηγετικού συλλόγου για… παράβαση θήρας

Το πρωί της περασμένης Κυριακής κατά τη διάρκεια ελέγχου απο θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, σε περιοχή της Θράκης, εντοπίστηκε αντιπρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου να έχει καραμπίνα με επτά φυσίγγια. Κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, η άδεια θήρας και η υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για αντιπρόεδρο Κυνηγετικού Συλλόγου Θράκης και η σύλληψη του αποτελεί την απόδειξη ότι οι θηροφύλακες κάνουν τη δουλειά τους αμερόληπτα», ανέφερε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, Παναγιώτης Καραφύλλης και εξήγησε ότι ανεξάρτητα από το πόσα φυσίγγια χωράει η καραμπίνα του κυνηγού, αυτός «είναι υποχρεωμένος να κυνηγά με τρία και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να προσαρμόζει στο όπλο του τον λεγόμενο μειωτήρα».

Τα τρία φυσίγγια ισχύουν για όλα τα θηράματα, ενώ ο συλληφθείς έριξε επτά συνεχόμενες τουφεκιές, όπως παρατήρησαν οι θηροφύλακες και το παράπτωμα του λέγεται “παραποίηση όπλου” σύμφωνα με τον κο Καραφύλλη, ο οποίος εκτίμησε ότι ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι βαρύς.

Όπως και να ‘χει πάντως, ο επίλογος της ιστορίας θα γραφεί στο Δικαστήριο, ενόσω οι κυνηγοί ανά την Ροδόπη, αλλά και ανά την Ελλάδα είναι ακροβολισμένοι σε πλαγιές και περάσματα καθώς βρισκόμαστε στην πλήρη ανάπτυξη της κυνηγετικής περιόδου – δηλαδή στην περίοδο κατά την οποία επιτρέπεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων.

Ο κος Καραφύλλης ενημέρωσε ότι τα θηράματα φέτος τελούν εν αφθονία μεταφέροντας μαρτυρίες άλλων κυνηγών που κάνουν λόγο για πολυπληθή κοπάδια αγριόχοιρων καθώς και πολλοί λαγοί τόσο στα πεδινά και στα ορεινά. Το μόνο από το οποίο πρέπει να προφυλάσσονται οι κυνηγοί -κατά τον κο Καραφύλλη- είναι τα “υβρίδια” λύκων που κυκλοφορούν στη Ροδόπη και τα οποία -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Καραφύλλη- παρουσιάζουν ιδιαιτέρως επιθετική συμπεριφορά τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα και η συμπεριφορά τους είναι εντελώς αντίθετη από του λύκου, ο οποίος συνήθως αποφεύγει να συναναστραφεί τον άνθρωπο.

Πληροφορίες: http://www.xronos.grΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: