Τα αγριογούρουνα αποτελούν «φλέγον» ζήτημα για την Τροιζήνα

Τη μέριμνα της Πολιτείας για το «φλέγον», όπως το χαρακτηρίζει, ζήτημα του αυξημένου πληθυσμού των αγριόχοιρων στην περιοχή της Τροιζήνας, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την επιστολή του, γνωστοποιεί την κατάσταση η οποία δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων, η οποία προκαλεί «τεράστια προβλήματα στις καλλιέργειες, με συνέπεια την οικονομική καταστροφή των καλλιεργητών, των κατοίκων, καθώς και ζητήματα ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προτείνει να ισχύσει και για την περιοχή της Τροιζηνίας, που ανήκει μεν διοικητικά στην Περιφέρεια Αττικής-Π.Ε. Νήσων, αλλά γεωγραφικά στην Πελοπόννησο, το όριο κάρπωσης των δέκα (10) αγριόχοιρων ανα ομάδα κυνηγιού και έξοδο, όπως και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, και οχι το όριο των έξι (6) αγριόχοιρων που ισχύει στη περιφέρεια Αττικής.

.ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: