Η. Τσέλιγκας: Γράμμα στον Σκουρλέτη για την Α.Δ. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΤΣΕΛΙΓΚΑ τ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΑΝΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών

Πάνε πέντε μήνες που υπέβαλα την δεύτερη αίτηση για την συνταξιοδότησή μου, μετά από 38 χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση κι ακόμα δεν έγινα «κανονικός» συνταξιούχος. Θα δούμε πότε και πώς. Όμως αυτό είναι δευτερεύον.

Εδώ εκτυλίσσεται μια φαρσοκωμωδία, που δεν έχει όρια. Θα ήταν για γέλια αλλά δυστυχώς πήρε τα χαρακτηριστικά της τραγωδίας και για τη διοίκηση και για του ανθρώπους της. Όλοι μαζί στα Δικαστήρια, να δούμε ποιός και πως, στο τέλος, θα βρει το δίκιο του. Ένα τέλος, που δεν βλέπω να έρχεται, πριν περάσουν τουλάχιστον 5-6 χρόνια. Υπομονή.

Σας είχα προειδοποιήσει για το αδιέξοδο, ευθύς ως ανέκυψε το πρόβλημα της τοποθέτησης των προϊσταμένων στην Αποκεντρωμένη, από την τότε Γενική Γραμματέα. Επισημαίνοντας μάλιστα ότι αφού η νομιμότητα της τοποθέτησής μου στη θέση του Γενικού Διευθυντή αμφισβητείται από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, δεν νομιμοποιούμαι να ασκώ τα καθήκοντα αυτά και κατά συνέπεια και τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα, γιατί δεν είχα και καμία όρεξη να εμπλακώ σε περιπέτειες.

Απάντηση δεν πήρα ποτέ.

Αποκλείοντας όμως τότε, το ενδεχόμενο της αδιαφορίας, της ανικανότητας, της άγνοιας ή και της σκοπιμότητας ακόμα εκ μέρους του κάθε φορά αρμόδιου υπουργού, θεώρησα ότι η σιωπή δηλώνει και την αποδοχή της πολιτικής τουλάχιστον ηγεσίας, ότι δεν υπήρχε θέμα νομιμότητας της τοποθέτησης, τόσο της δικής μου όσο και των στελεχών της Αποκεντρωμένης σε θέσεις ευθύνης, από την κ. Γερακούδη.

Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνονταν κάθε φορά, που στις συναντήσεις μας στο Υπουργείο για διάφορα θέματα, γινόταν κουβέντα και γι αυτό το ζήτημα.

Τώρα δεν αποκλείω τίποτα.

Στις 24 του Μάη του 2017 βρέθηκα μαζί με τους άλλους δύο Γενικούς Διευθυντές και άλλα στελέχη της Αποκεντρωμένης στο εδώλιο του κατηγορουμένου εξ αιτίας της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Κόκαλη, Υπουργού της κυβέρνησής σας . Ό ίδιος δεν εμφανίστηκε να στηρίξει τις κατηγορίες. Πιθανόν να είχε σοβαρότερες «υπουργικές» ασχολίες . Αθωωθήκαμε όλοι πανηγυρικά.

Έν τω μεταξύ υπογράψατε και την αποδοχή της Γνωμοδότησης που μετά από δύο χρόνια εξέδωσε το Νομικό Συμβούλιο. Το ότι και σεις ως Υπουργός στο προηγούμενο Υπουργείο που θητεύσατε, τοποθετήσατε προϊσταμένους όπως ακριβώς και η κ. Γερακούδη, προφανώς δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς .Το πρόβλημά σας είναι να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς. Υποψιάζομαι ωστόσο, ότι κάποιος άλλος Υπουργός θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα στο Υπουργείο από όπου περάσατε εσείς.

Ή όχι:

Θεωρώντας, ότι ξέμπλεξα από όλα αυτά και για να ηρεμήσω επί τέλους, υπέβαλα στις 06-06 2017 την παραίτησή μου από την ενεργό υπηρεσία.

Η ηρεμία του συνταξιούχου κράτησε οκτώ μέρες.

Στις 14-06-2017 συνταξιούχος πια, με απόφασή του εν λόγω Συντονιστή δεν υπήρξα ποτέ Γενικός Διευθυντής, δεν άσκησα ποτέ τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα, ίσως και να μην υπήρξα κιόλας και στις 14-07- 2017, μου έκανε τη χάρη να με συνταξιοδοτήσει, ως Διευθυντή Δασών Καρδίτσας. Πάλι καλά. Εδώ «ανακάλεσε στην τάξη» και τον μακαρίτη πια, Δημήτρη Γώγουλο, Διευθυντή Δασών Φθιώτιδας, εγώ θα γλίτωνα;

Ο πλήρης εξευτελισμός της Δημόσιας Διοίκησης.

Βέβαια, μη μπορώντας να κάνετε διαφορετικά, μετά την ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ, που άσκησα ενώπιόν σας, ακυρώσατε την επαίσχυντη αυτή απόφαση του Συντονιστή σας. Όχι για λόγους ουσιαστικούς, αλλά γιατί παραβίασε την αρχή της αμεροληψίας.

Το ότι παραβιάζεται η λογική, σας ενδιαφέρει άραγε;

Αλλά και αυτή την κολοβή απόφασή σας, γραμμένη την έχουν στην Αποκεντρωμένη. Τίποτε δεν διορθώθηκε και σε μια αίτησή μου, με την οποία ζήτησα να με ενημερώσουν για τις ενέργειές τους, ούτε καν έκαναν τον κόπο να μου απαντήσουν. Κι’ ας είναι ένα θέμα που άπτεται των απαράγραπτων συνταξιοδοτικών μου δικαιωμάτων. Θα το δούμε κι αυτό στα Δικαστήρια; Μάλλον.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών

Το αδιέξοδο που δημιουργήσατε το 2015 έγινε «μπάχαλο» το 2017. Με δική σας ευθύνη. Τα στελέχη που καθαιρέθηκαν προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη να βρουν το δίκιο τους και τα χρόνια που έχασαν . Θα διεκδικήσουν προφανώς και τις μισθολογικές διαφορές. Αυτοί που τώρα τοποθετήθηκαν αμφισβητούνται από τους προηγούμενους αλλά θα αμφισβητηθούν κι από τους επόμενους. Άλλοι που δεν δικαιώθηκαν θα ζητήσουν «αποκατάσταση της νομιμότητας» και γι αυτούς. Κι όλοι μαζί στους προθαλάμους και στα εδώλια των Δικαστηρίων. Εν τω μεταξύ την αξιολόγηση στην Αποκεντρωμένη ξεχάστε την. Κανείς δεν ξέρει ποιός θα αξιολογήσει ποιόν και πότε. Και οι μη αξιολογηθέντες δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν θέση ευθύνης .

Καλά ξεμπερδέματα.

Αλήθεια, τώρα που αναφέρθηκα στην αξιολόγηση, θυμήθηκα εκείνους του τρείς ογκώδεις φακέλους που αφορούν σε πειθαρχικά και τους υπέβαλα στο γραφείο σας λόγω αρμοδιότητας. Τους έχετε άραγε ,τους ρίξατε καμιά ματιά, ή τους πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων;

Κατά τα άλλα η αξιολόγηση σας μάρανε.

Κύριε Υπουργέ των Εσωτερικών.

Δεν έχετε άλλη λύση αν θέλετε να προστατέψετε το κύρος της Διοίκησης και την αξιοπρέπεια των στελεχών της: ακυρώστε όλες τις αποφάσεις του Συντονιστή σας και συγκροτήστε άμεσα τα Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων για να τοποθετηθούν οι άξιοι στις θέσεις ευθύνης.

Αλλιώς θα θερίσετε θύελλες.

Ηλίας Τσέλιγκας

Συνταξιούχος; Γενικό Διευθυντής;
Διευθυντής Δασών Καρδίτσας;
ή κάτι άλλο;

.

.

.

.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: