Μαζική η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20/11/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ανακοινώνει πως η συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη χώρα στις 23 Νοεμβρίου 2017, ξεπέρασε σε ποσοστό το 90%.

Το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό συμμετοχής καταδεικνύει ξεκάθαρα το μέγεθος της αγανάκτησης των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Η υπομονή όλων μας έχει προ πολλού εξαντληθεί.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση του, να επανεξετάσει και τελικά να υλοποιήσει την πρότασή μας για μια νόμιμη και εφικτή Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου, έστω και την ύστατη στιγμή, σε διάλογο ώστε να βρούμε μια από κοινού αποδεκτή λύση για το καλό τόσο των εργαζομένων όσο και των προστατευόμενων περιοχών της χώρας.

Η μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία καθώς και το επίσης συντριπτικό ποσοστό των αρνητικών σχολίων που έχουν συγκεντρώσει στη δημόσια διαβούλευση οι διατάξεις των επίμαχων άρθρων και όχι μόνο, θα πρέπει να ωθήσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος να επανεξετάσει τη θέση του.

Οι εργαζόμενοι που για περισσότερα από 10 χρόνια εργασιακής ομηρίας, καλύπτουν αυταπόδεικτα τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Φορέων Διαχείρισης, δικαιούνται καλύτερη και δικαιότερη αντιμετώπιση.

Η εισαγωγή στην Βουλή του νομοσχεδίου με τις επίμαχες διατάξεις ως έχουν, χωρίς δηλαδή να διασφαλίζεται η νόμιμη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην βάση της πρότασης που έχουμε καταθέσει, θα αποτελέσει για τους εργαζόμενους το έναυσμα για νέες, δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΚΚΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΡΝΙΑΣΚατηγορίεςΠροστατευόμενες περιοχές

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: