Μετάθεση ημερομηνίας εκλογών ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρατείνεται μέχρι τις 5 Μαΐου 2018 ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), που θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν το αργότερο σήμερα (5.12.2017).

Η εκτέλεση της απόφασης αυτής ανατίθεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., το οποίο υποχρεούται να προβεί στην προκήρυξη εκλογών, στις διαδικαστικές πράξεις προετοιμασίας τους και στη διεξαγωγή τους, εντός των νομίμων προθεσμιών όπως αυτές ανακαθορίζονται μετά την ανωτέρω μετάθεση του χρόνου διεξαγωγής τους.

Για την αδυναμία διεξαγωγής των εκλογών στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα και την ανάγκη μετάθεσης της ημερομηνίας διεξαγωγής τους, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. επικαλέστηκε τους παρακάτω λόγους:

  1. Η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων 12/2017 (Α’/26) και 95/2017 (Α’/135) και η ανάγκη υλοποίησής τους έχουν επιφέρει υπερβολικό φόρτο εργασίας στο Επιμελητήριο και καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του όγκου των εργασιών που επιβάλλει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.
  2. Το Επιμελητήριο εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που βιώνει τα τελευταία χρόνια, λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, αδυνατεί να ανταποκριθεί για την φετινή χρονιά στα επιπλέον έξοδα που επιβάλλει η ομαλή διενέργεια των εκλογών.
  3. Με βάση τα ισχύοντα κατά το νόμο, οι εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν στο διάστημα που συμπίπτει με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2017, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι εργασίες που καλείται η οικονομική υπηρεσία να περαιώσει προκειμένου να κλείσει ομαλά και χωρίς προβλήματα, με δεδομένο ότι οι υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι αρμόδιες για τον έλεγχο του Επιμελητηρίου θέτουν ασφυκτικά και απαραβίαστα χρονικά περιθώρια.
  4. Η υλοποίηση προγράμματος ΕΣΠΑ, που έχει αναλάβει το Επιμελητήριο, απαιτεί μία σειρά από ενέργειες και αποφάσεις του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., οι οποίες πρέπει να ληφθούν εντός αποκλειστικών χρονικών προθεσμιών, όπου θα είναι πολύ δύσκολο να ληφθούν κατά την προεκλογική περίοδο του Επιμελητηρίου και μέχρι τη συγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μετά τις εκλογές.ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: